Την επίθεση σε μηχανικό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΜΔΥΔΑΣ Δωδεκανήσου

Την επίθεση και βιαιοπραγία σε βάρος μηχανικού της Ρόδου, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (παράρτημα Δωδεκανήσου).

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:
«Η ΕΜΔΥΔΑΣ Δωδεκανήσου αποδοκιμάζει και καταδικάζει την απαράδεκτη και αναίτια επίθεση που πραγματοποιήθηκε εις βάρος συναδέλφου Μηχανικού που υπηρετεί στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον συνάδελφο για τη σωματική βία που υπέστη. 

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, οι συνάδελφοι Μηχανικοί που εκτελούν το καθήκον τους, δέχονται απειλές και επιθέσεις, φραστικές και μη, με συνέπεια να νιώθουν απροστάτευτοι και ανοχύρωτοι.

Περιστατικά, όπως αυτό του ξυλοδαρμού υπαλλήλου εν ώρα υπηρεσίας, παίρνουν διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου, εξαιτίας της στοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων. Επαγγελματίες στο όνομα του κέρδους παρανομούν και βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων και πολιτών.

Θεωρούμε το γεγονός ανεπίτρεπτο και αυτονόητη την καταδίκη του συμβάντος και από άλλους κοινωνικούς φορείς και σωματεία εργαζομένων και επιχειρηματιών.
Στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας Μηχανικών.

Τέλος, καλούμε τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, καθώς οποιαδήποτε αδράνεια σε αυτό το ζήτημα θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για νέες πράξεις βίας κατά των συναδέλφων μας.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Μίκα Μιχαλάκη 
Αρχιτέκτων Μηχανικός

Η Γενική Γραμματέας
Αναστασία Παπαδοπούλου
Πολιτικός Μηχανικός».