Ρόδος - Διαγόρας: Καλή αγωνιστική... κόντρα αλλά μέχρι εκεί...

Μια ευκαιρία για μια καλή αγωνιστική ...κόντρα αποτελεί η σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στη Ρόδο και στον Διαγόρα στο πλαίσιο του Super Cup "Γεώργιος Τσοπανάκης".

Λίγο διάστημα πριν από το επίσημο ξεκίνημα των υποχρεώσεων, οι δυο ομάδες θα κάνουν ουσιαστικά τη δική τους ...πρόβα και οι προπονητές αναμένεται να βγάλουν πάρα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Τόσο ο Διαγόρας που θα μας εκπροσωπήσει στη Football League όσο και η Ρόδος που θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, έχουν κάνει σημαντικές μετεγγραφές και έχουν ενισχυθεί, βάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά για τη νέα χρονιά. 

Είναι δυο ομάδες που έχουν σαν μεγάλο τους στόχο όχι απλά να πρωταγωνιστήσουν αλλά και να κάνουν την πολύ μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, κερδίζοντας την άνοδο.

Το σημερινό παιχνίδι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους δυο προπονητές για να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα και για να κατασταλάξουν και ως ένα μεγάλο βαθμό και στα βασικά τους σχήματα ενόψει των αγώνων πρωταθλήματος που θα ακολουθήσουν αργότερα.

Οι "κυανέρυθροι" θα έχουν βέβαια και μια δεύτερη ευκαιρία να το κάνουν μιας και σε μερικές ημέρες θα παίξουν και με τη Βέροια στο πλαίσιο του κυπέλλου Ελλάδας. Ωστόσο και το  παιχνίδι κόντρα στη Ρόδο προσφέρεται απλόχερα.

Κοντολογίς, ο σημερινός αγώνας στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παιχνίδι συμπερασμάτων και ...ακτινογράφησης των ικανοτήτων των ποδοσφαιριστών που θα χρησιμοποιηθούν.

Ασφαλώς, υπάρχει και το γόητρο, καθώς μιλάμε για τις δυο ιστορικές ομάδες της περιοχής μας που πάντοτε θέλουν να κερδίζουν όταν παίζουν μεταξύ τους, όμως όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει καθόλου την εν γένει συμπεριφορά στο γήπεδο, καθώς αυτό θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό για το ίδιο το ποδόσφαιρο μας.

Και ειδικά φέτος που βρισκόμαστε στην ευτυχή συγκυρία, οι δυο μεγάλες ομάδες της πόλης μας να αναπτύσσουν μια σημαντική δυναμική και να αποπνέουν υγεία. Ειδικά τώρα, το ποδόσφαιρο της περιοχής μας δεν χρειάζεται κακές συμπεριφορές και αντιπαλότητες που θα το πονέσουν. Καλό λοιπόν είναι, όσοι πάτε σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο, να πάτε με καθαρό μυαλό και να είστε έτοιμοι να χειροκροτήσετε τον αντίπαλο είτε είστε νικητές είτε όμως και όχι...

Δραγάτης Δημήτρης