Το ΓΕΛ Αφάντου εκπροσωπήθηκε στη γιορτή της Δημοκρατίας

Το ΓΕΛ Αφάντου εκπροσωπήθηκε στη γιορτή της Δημοκρατίας

Το ΓΕΛ Αφάντου εκπροσωπήθηκε στη γιορτή της Δημοκρατίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 836 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 45 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, προσκλήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου κι έγιναν δεκτοί από τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μαθητές από όλα τα σχολεία της χώρας.

Οι δεκατρεις μαθητές που συνάντησαν τον πρωθυπουργό, επιλέχθηκαν από το σωματείο επιχειρηματικότητας νέων /JA GRECE. Πρόκειται για μαθητές από σχολεία της χώρας με διαχρονική παρουσία στο πρόγραμμα "Εικονική Επιχείρηση". Το Λύκειο Αφάντου συμμετέχει στο πρόγραμμα για τρία συνεχόμενα έτη με μεγάλη επιτυχία και θετικές κριτικές.

Ανάμεσα στους μαθητές που επελέγησαν ήταν και η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου του ΓΕΛ ΑΦΑΝΤΟΥ, Ελευθερία Κατσιδώνη. Η Ελευθερία δηλώνει ενθουσιασμένη από την εμπειρία, την οποία βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα και την διηγείται με τρόπο ζωηρό:

«Την 24η του μηνός Ιουλίου 2019, στα πλαίσια της επετείου της αποκατάστασης της δημοκρατίας, δεκατρείς μαθητές απ’ όλη τη χώρα, ανάμεσα στους οποίους κι εγώ, επισκεφθήκαμε το Μέγαρο Μαξίμου και είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε από τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.


Αρχικά, μας υποδέχθηκε η κ. Ευθυμίου, η οποία μας πληροφόρησε για το κτήριο στο οποίο βρισκόμασταν, κάνοντάς μας μια αναδρομή στην ιστορία του.

Έπειτα, ο κ. Μητσοτάκης μάς ξενάγησε στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπου μας επισήμανε ότι κάθε πρωθυπουργός πρέπει να θυμάται ότι βρίσκεται εκεί προσωρινά και να δίνει αξία σε κάθε λεπτό που περνάει.

Στη συνέχεια, περάσαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων και πραγματοποιήσαμε μια συζήτηση με τον κ. Μητσοτάκη για κάποια πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και, ειδικότερα, οι νέοι. Μερικά από αυτά είναι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, η γραφειοκρατία, η τάση των νέων να φεύγουν για εργασία στο εξωτερικό και οι ελλείψεις στα σχολεία ειδικής αγωγής.

Αμέσως μετά, περάσαμε στην είσοδο του κτηρίου, όπου βγήκαμε αναμνηστική φωτογραφία και μας χαρίστηκε ένα αναμνηστικό βιβλίο. Η όμορφη αυτή ξενάγηση έκλεισε με μια συζήτηση μεταξύ των μαθητών, στην οποία σχολιάσαμε θετικά τη φιλοξενία του πρωθυπουργού και μιλήσαμε για την πολιτική της χώρας μας σήμερα.


Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, για την οποία αξίζουν πολλά «ευχαριστώ!» στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, στον κ. Τζικόπουλο και στις τρεις υπεύθυνες για τη μεταφορά μας, στην κ. Ελένη Χελιώτη, την κ. Σοφία Μανσόλα και την κ. Χριστίνα Λαμπριανάκη!

Ελευθερία Κατσιδώνη, μαθήτρια Α΄Λυκείου του Λυκείου Αφάντου κατά το σχολικό έτος 2018-2019».

Διαβάστε ακόμη

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ