Πέντε άτομα στο εδώλιο για διακίνηση ναρκωτικών

Πέντε άτομα στο εδώλιο για διακίνηση ναρκωτικών

Πέντε άτομα στο εδώλιο για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 799 ΦΟΡΕΣ

Στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Με το «κύκλωμα» διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, το οποίο είχε εξαρθρωθεί πριν από ενάμιση χρόνο στην Κάλυμνο, θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν συνολικά πέντε άτομα, ένας 30χρονος και ένας 36χρονος από την Κάλυμνο, ένας 28χρονος από το Πακιστάν, μία 52χρονη από την Κάλυμνο και ένας 51χρονος συμπατριώτης της, οι οποίοι κατηγορούνται για:

• Συγκρότηση και ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών

• Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών με τις ειδικότερες μορφές της κατοχής, αποθήκευσης και της πώλησης αυτών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης από δράστες μη τοξικομανείς

• Προμήθεια ναρκωτικών ουσιών σε ποσότητα που δικαιολογείται μόνο για την ατομική του χρήση από δράστη μη τοξικομανή.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, η «αντίστροφη μέτρηση» για τους εμπλεκόμενους ξεκίνησε όταν στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στις 11 Απριλίου 2018 το πρωί εντοπίσθηκε ο 30χρονος, ο οποίος και φέρεται ως ο «αρχηγός» του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν τη στιγμή που έβγαινε από εγκαταλειμμένο κτήριο «καβάτζα» έχοντας στην κατοχή του τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν ισοβαρείς ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 20,30 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Από την εξέλιξη της υπόθεσής και με βάση τα συγκεντρωθέντα στοιχεία οργανώθηκε άμεσα αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν διαδοχικά και συνελήφθησαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Όπως διακριβώθηκε, ο 36χρονος, ο 51χρονος και η 52χρονη μαζί με τον 28χρονο Πακιστανό παραλάμβαναν και διέθεταν προς περαιτέρω πώληση τις ναρκωτικές ουσίες, ενεργώντας υπό την καθοδήγηση του 30χρονου με συγκεκριμένους ρόλους «διακινητή και ταμία».

Στην κατοχή των δραστών και στο εγκαταλειμμένο κτήριο «καβάτζα» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:
• Ηρωίνη βάρους 36,22 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας
• Σύνεργα διαμοιρασμού «κοπής» της ηρωίνης
• Τραπεζικά βιβλιάρια και κάρτες

• Κάρτα εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων
• 3 κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 165 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο