Φ. Ζαννετίδης: Θα συνεχίσω να εργάζομαι με τον ίδιο ζήλο

Για την ανάληψη των καθηκόντων του τη νέα θητεία και για τις προτεραιότητες που θέτει ο ίδιος και η Περιφερειακή Αρχή στον τομέα του, μίλησε χθες, σε δηλώσεις του, ο Αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Μετά από την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Περιφερειάρχη στο πρόσωπό του, ο κ. Ζαννετίδης συνεχίζει με τις αρμοδιότητες του πρωτογενή τομέα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Δήλωσε, συγκεκριμένα: «Γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, γαστρονομία, θα είναι υπό την πολιτική μου ευθύνη. Θα συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο, όπως εργαζόμουνα όλα αυτά τα χρόνια, για την ανάπτυξη αυτού του πυλώνα της οικονομίας των νησιών μας και γενικά της χώρας μας. 

Οι στόχοι που θέτουμε γι’ αυτή τη νέα περίοδο, πέρα των άλλων στόχων που έχουμε θέσει και συνεχίζουμε να στηρίζουμε και ν’ αναπτύσσουμε, θα κάνουμε έναν αγώνα δρόμου, έτσι ώστε ν’ αξιοποιήσουμε την αρμοδιότητα που μας έχει δώσει τελευταία το κράτος, όσον αφορά στα φράγματα και τις λιμνοδεξαμενές, ώστε να λειτουργούν,  όπως πρέπει να λειτουργούν, να γίνει το νοικοκυριό, το μάζεμα».

Ειδικότερα, για τα νησιά που οι λιμνοδεξαμενές είναι άδειες ή για άλλα που έχουν προβλήματα στα δίκτυα ή τις μεμβράνες, θα προσπαθήσουν να τα λύσουν,  έτσι ώστε να μπορούν να τα λειτουργήσουν οι παραγωγοί της περιοχής μας.

Ακόμη, όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης, θα συνεχίσουν ν’ αναδεικνύουν τα προϊόντα που παράγουν οι παραγωγοί μας με δράσεις εξωστρέφειας, όπως είναι η συμμετοχή σε εκθέσεις, οι πιστοποιήσεις προϊόντων και φυσικά μεγάλο κομμάτι της δράσης τους θα είναι η οργάνωση των παραγωγών μας που, όπως είπε, δεν είναι ικανοποιημένοι καθότι και το θεσμικό πλαίσιο δεν είναι το κατάλληλο, παρά τις γενναίες χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης που υπάρχει και δεν απορροφιέται, λόγω της καχυποψίας μεταξύ των παραγωγών στο να οργανωθούν μεταξύ τους.

Στη συνέχεια, έκανε γνωστό ότι ήδη δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες από τον Περιφερειάρχη, να ετοιμάσουν πρόγραμμα επίσκεψης στις δημοτικές ενότητες στελεχών της Περιφέρειας, με την παρουσία τη δική του, αλλά και σε νησιά, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση μεταξύ των παραγωγών και της Περιφερειακής Αρχής αλλά και του Α’ βαθμού της Αυτοδιοίκησης, ώστε να υπάρξει η συνεργασία που απαιτείται για την ανάπτυξη αυτού του πυλώνα της οικονομίας της χώρας μας.

Για τις εκθέσεις
Ξεκινούν στις 10-12 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή στην έκθεση της Ανούγκα της Κολωνίας, για την οποία έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες και οι παραγωγοί της περιοχής μας θα λάβουν μέρος σε περίπτερο που έχει μισθώσει η Περιφέρεια και θ’ αναδειχθούν προϊόντα,  όπως είναι το κρασί, προϊόντα μέλισσας, τυριά και προϊόντα άρτου. Σημειώνεται ότι δήλωσαν συμμετοχή 11 παραγωγοί.

Παράλληλα, προετοιμάζονται για το φεστιβάλ μελιού που γίνεται κάθε χρόνο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις αρχές Δεκεμβρίου, τώρα δέχονται αιτήσεις από συλλόγους και παραγωγούς και ευελπιστεί ότι και φέτος θα έχει μεγάλη συμμετοχή,  αφού είναι μία μεγάλη γιορτή του μελιού που γίνεται κάθε χρόνο και αναδεικνύονται τα προϊόντα της μέλισσας σε πανελλήνιο αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή, τέλος, θα έρθει εισήγηση με την οποία θα αναζητείται ανάδοχος για την ανάδειξη προϊόντων της Περιφέρειας για πιστοποίηση και αφετέρου να διερευνήσει και ποια άλλα προϊόντα πληρούν τις προϋποθέσεις για να πιστοποιηθούν.