Ευχές Φ. Χατζηδιάκου για τη νέα σχολική χρονιά και… για τη βελτίωση των σχολικών μονάδων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, "Ρόδος Δύναμη Πολιτών" του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, αναφέρει τα εξής:

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, ευχόμαστε σ’ όλους τους μαθητές-τριες, καθηγητές και δασκάλους καλή σχολική χρονιά, ευόδωση στους στόχους των μαθητών και κάθε επιτυχία στο έργο των διδασκόντων.

Ταυτόχρονα, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και δηλώσεις για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το ότι ο κ. Περιφερειάρχης αποφάσισε τον διπλασιασμό των πόρων για τις συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, καθώς και το ότι ο νέος δήμαρχος έθεσε σε προτεραιότητα τη συντήρηση των σχολείων.

Όμως, για την ενημέρωση τόσο της νέας δημοτικής αρχής, όσο και των συμπολιτών μας, διευκρινίζουμε ότι στην παρούσα φάση:

Α) ολοκληρώνεται εργολαβία συντήρησης σχολικών κτιρίων προϋπολογισμού 416.000 ευρώ, με πόρους Π.Δ.Ε. και της προγραμματικής σύμβασης με τη ΠΝΑΙ,

Β) έχει υπογραφεί σύμβαση εργολαβίας για την βελτίωση των αύλειων χώρων και τοποθετήσεων πλαστικού τάπητα σε γήπεδα 40 σχολείων του δήμου, προϋπολογισμού 890.000 ευρώ από ιδίους πόρους και μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

Γ) ολοκληρώνονται 2 εργολαβίες προϋπολογισμού 240.000 ευρώ και 250.000 ευρώ αντίστοιχα, για τους αύλειους χώρους 6 νηπιαγωγείων εντός και εκτός της πόλεως Ρόδου από ιδίους πόρους και μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

Δ) ολοκληρώθηκαν 2 εργολαβίες εντός και εκτός πόλεως Ρόδου προϋπολογισμού 131.000 ευρώ για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων μέσω του Τεχνικού Προγράμματος 2018, από πόρους του ΣΑΤΑ

Ε) έχει εγκριθεί από την Α.Δ.Αιγαίου και το Ελεγκτικό Συμβούλιο εργολαβίας συντήρησης σχολικών κτιρίων προϋπολογισμού 729.000 ευρώ με πόρους Π.Δ.Ε. και προγραμματική με την ΠΝΑΙ και επίκειται υπογραφή σύμβασης του Δήμου με τον ανάδοχο.

Πλέον αυτών, από τις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διατέθηκαν για μικροσυντηρήσεις σε σχολικές μονάδες του νησιού μας ποσά 220.000 ευρώ και 180.000 ευρώ αντίστοιχα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των ΣΔΙΤ για την κατασκευή 11 νέων σχολικών μονάδων και 2 κλειστών γυμναστηρίων σε Αφάντου και Κοσκινού, προϋπολογισμού 33.000.000 ευρώ.

Ευελπιστούμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα υιοθετήσει τις μέχρι τώρα ενέργειες μας και θα επισπεύσει τις διαδικασίες για την υλοποίηση όλων των ανωτέρω, για την βελτίωση των σχολικών μονάδων και κυρίως για την ανέγερση των 11 νέων.