Προτείνουν να ονομαστεί «Γιάννης Διακογιάννης» το Φεστιβάλ Σύμης

Έγγραφη πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο της Σύμης κατέθεσε η παράταξη του κ. Αγαπητού Σκιαθίτη, την οποία υπογράφουν και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι Χρυσοβαλάντης Μακράκης, Μαρία Κρητικού και Χρυσοβαλάντης Παπανικολάου, για να ονομαστεί το Φεστιβάλ Σύμης, «Γιάννης Διακογιάννης».

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:
“Η παράταξή μας, «Πρώτα η Σύμη», ζητά, όπως πρότεινε και προεκλογικά, την προσθήκη του ονόματος του αείμνηστου Γιάννη Διακογιάννη στον τίτλο του Φεστιβάλ Σύμης ως ελάχιστο φόρο τιμής στη συμβολή του σε αυτό.

Όλοι οι Συμιακοί γνωρίζουν ότι εκείνος το εμπνεύστηκε και με αδιάκοπη προσπάθεια και δυναμική μεσολάβηση το εμπλούτισε με την παρουσία πλήθους αγαπημένων καλλιτεχνών αναδεικνύοντάς το σε μέγα πολιτιστικό γεγονός στην περιοχή μας και όχι μόνο.

Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας θα γίνει ομόφωνα αποδεκτή,  ώστε από το καλοκαίρι του 2020 να απολαμβάνουμε το Φεστιβάλ Σύμης "Γιάννης Διακογιάννης" ακολουθώντας δρόμους και ήθος που εκείνος μας δίδαξε.

Υ.Γ. Η επιστολή αυτή, όπως βλέπετε, απευθύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Σύμης, και όχι στην οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ, για τον απλούστατο λόγο, ότι η επιτροπή αυτή, τα μέλη της οποίας ορίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2016, ουδέποτε συνεδρίασε (στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε σύντομα)”.