Ο Δήμος Λέρου πρότεινε στην υπ. Παιδείας την δημιουργία ΙΕΚ Τουρισμού στο νησί

Ο Δήμος Λέρου πρότεινε στην υπ. Παιδείας την δημιουργία ΙΕΚ Τουρισμού στο νησί

Ο Δήμος Λέρου πρότεινε στην υπ. Παιδείας την δημιουργία ΙΕΚ Τουρισμού στο νησί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 617 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Λέρου αναφέρει τα εξής:

Το νησί της Λέρου επισκέφτηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 η υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να παραστεί στους καθιερωμένους αγιασμούς των σχολείων με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η υπουργός Παιδείας μετέβη στη Λέρο αεροπορικώς από την Αθήνα. Στο αεροδρόμιο του νησιού, από πλευρά της δημοτικής Αρχής, την υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Καστής Δημήτριος και Γρεκός Κυριάκος και δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής ηγεσίας κατά την υποδοχή της κας υπουργού ήταν παρόντες οι βουλευτές Δωδεκανήσου κα Ιατρίδη Μίκα και ο κ. Παππάς Ιωάννης.

Στη συνέχεια η κα Υπουργός μετέβη στις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων στα Λέπιδα, παρουσία της ανωτέρω πολιτικής αντιπροσωπίας, όπου η κα Κεραμέως συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των κέντρων μη τυπικής εκπαίδευσης στην προσπάθειά τους να στηρίξουν τα παιδιά των προσφύγων και να υπηρετήσουν στην πράξη το πρότυπο της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, η κα Κεραμέως παρέστη στον αγιασμό του 1ου Νηπιαγωγείου και, του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου, καθώς και του ΕΠΑΛ Λέρου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λέρου ευχαρίστησε δημόσια την κα υπουργό λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «για πρώτη φορά υπουργός Παιδείας επισκέπτεται τα σχολεία της Λέρου, γεγονός το οποίο σηματοδοτεί την προσοχή της πολιτείας στα ακριτικά μας νησιά».

Επίσης ο κ. Κόλιας παρέδωσε στην κα υπουργό το παρακάτω υπόμνημα με αιτήματα του Δήμου Λέρου αναφορικά με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Παιδείας.

«Κύρια Υπουργέ,

Σας καταθέτουμε γραπτώς τα θέματα τα οποία θέσαμε υπόψη σας κατά την επίσκεψή σας στη Λέρο την 10η Σεπτεμβρίου 2019 αναμένοντας την άμεση επίλυσή τους.

1. ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο Δήμος Λέρου προτείνει την ίδρυση Δημόσιου ΙΕΚ Τουριστικών Σπουδών με έδρα τη Λέρο (ειδικότητα Στελέχους Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουριστικό Τομέα, ειδικότητα Τεχνικού Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, ειδικότητα Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης). Η ίδρυση και λειτουργία του προτεινόμενου Τμήματος εξυπηρετεί την αναγκαιότητα εξειδικευμένης κατάρτισης στελεχών του τουριστικού κλάδου του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου (Λέρος, Κάλυμνος, Πάτμος, Αστυπάλαια, Αγαθονήσι), που βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

2. ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΕΝΕΙΟ Γυμνάσιο ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΛ

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σας διατυπώνουμε το πάγιο αίτημα του Δήμου Λέρου, για τη δημιουργία τμήματος ένταξης στο Μπελλένειο Γυμνάσιο Λέρου (σχετ. έγγραφο του Δήμου Λέρου προς Υπουργό Παιδείας - αρ.πρωτ.3134//13-09-2018)και στο ΕΠΑΛ. Σύμφωνα με τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς, στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν περισσότερα από 20 παιδιά με διαγνωσμένες ειδικές και γενικές μαθησιακές δυσκολίες.

3. ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΣΥ (πρώην ΚΕΔΔΥ) ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Κατά το άρθρο 2, του Ν. 2817/2000, τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) νυν ΚΕΣΥ των Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες αποτελούν αποκεντρωμένες δημόσιες υπηρεσίες και υπάγονται απ΄ευθείας στο Υπουργείο Παιδείας, δια μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Α/θμας & Β/θμιας Εκπαίδευσης.

4. ΑΝΑΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΟΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΑΛ ΛΕΡΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι δυν. της υπ’ αρ. Β2-3/Φ6-20/1/2-7-1981 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, σε συνδυασμό με το άρ. 3 περ. β΄ Ν. 665/1977, μεταβιβάστηκε από το Δήμο Λέρου επ’ ονόματι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έκταση 4.150 τ.μ. στη θέση «ΛΑΚΚΙ» της Λέρου (ΚΜ 3005 Γαιών Λακκίου Λέρου, τ. 22, σελ. 18). Στο εν λόγω οικόπεδο έχει ανεγερθεί και λειτουργεί από το έτος 1997 το ΕΠΑ.Λ. Λέρου και εξυπηρετούνται αποκλειστικώς οι ανάγκες του τελευταίου. (σχετ. έγγραφο του Δήμου Λέρου προς Γενική Γραμματεία Αθλητισμού - αρ.πρωτ.1347//06-03-2019)».

Διαβάστε ακόμη

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη