Ο Διαγόρας έκλεψε τις εντυπώσεις απέναντι στη Ρόδο

Ο Διαγόρας είναι ασφαλώς ο μεγάλος κερδισμένος του φετινού τελικού του Super Cup «Γεώργιος Τσοπανάκης» που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας.

Πέρα από την επικράτηση με 2-0 επί της Ρόδου, είναι η ομάδα που έκλεψε τις εντυπώσεις και έδειξε σαφώς αρκετά έτοιμη ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Football League.

Ο «γηραιός» ήταν ανώτερος του αντιπάλου του και στα δυο ημίχρονα, καθώς κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό, να μπλοκάρει τους «πράσινους» και να μην τους αφήσει σε καμία περίπτωση να κάνουν το παιχνίδι τους.

Αυτό τον καθιστά δίκαιο νικητή της αναμέτρησης. Ήταν η ομάδα που τη δεδομένη χρονική στιγμή έδειξε πιο έτοιμη για να μπει στη «μάχη» του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό που άρεσε όμως περισσότερο στους φίλους του συλλόγου ήταν η δύναμη και το πάθος των παικτών που χρησιμοποιήθηκαν.

Σχεδόν όλοι έπαιξαν με μεγάλη ψυχή, πίεσαν πάρα πολύ, κυρίως από τη μεσαία γραμμή και μπροστά και έδειξαν μεγάλη διάθεση για να πάρουν τη νίκη και να δείξουν στον προπονητή τους ότι αξίζουν μια θέση στην ενδεκάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Μεντί που έκανε πολλά χιλιόμετρα και έδωσε πολλές «μάχες», δικαιώνοντας φυσικά τη χρησιμοποίηση του στο βασικό σχήμα.

Η Ρόδος από τη δική της πλευρά έκανε τη χειρότερη εμφάνιση της ως τώρα γιατί δεν μπόρεσε να βρει ποτέ τον ρυθμό της και να αναπτυχθεί σωστά. Και αυτό οφείλεται στο ότι δεν κατέστη δυνατό παρά τις προσπάθειες και τις φωνές του Νίκου Κουρμπανά από τον πάγκο, να βρει το κατάλληλο αντίδοτο στο πρέσινγκ που εφάρμοσε ο αντίπαλος της και στα δυο ημίχρονα.

Αυτή η πίεση μπροστά, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στα «ελάφια» τόσο στην άμυνα τους (υπέπεσαν σε παιδαριώδη λάθη) όσο και στην ανάπτυξη τους, η οποία ουσιαστικά δεν υπήρχε.

Από εκεί και πέρα και μιλώντας γενικά, μπορούμε να πούμε ότι το παιχνίδι ήταν μέτριο σχεδόν σε όλη του τη διάρκεια και μάλλον θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, καθώς δεν είχε καλό ρυθμό και δεν πρόσφερε και συγκινήσεις στον φίλαθλο κόσμο που έδωσε το «παρών» στο Δημοτικό Στάδιο για να το παρακολουθήσει. Είχε πολλά φάουλ, αρκετά μαρκαρίσματα και πολύ δυνατές έως και σκληρές σε ορισμένες περιπτώσεις «μονομαχίες».

Υ.Γ.1: Ο αγώνας ανήκει στο παρελθόν και όσο και αν χαρακτηρίζεται ως ένα πολύ καλό «τεστ» δεν μπορεί να αποτελέσει μεγάλο κριτήριο για το τι θα ακολουθήσει όλη τη χρονιά. Ούτε ο Διαγόρας πρέπει να πετάει στα σύννεφα για την καλή και ουσιαστική του εμφάνιση ούτε όμως και η Ρόδος να τα …βάψει μαύρα. Οι μεν πρέπει να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και οι δε να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν για να παρουσιάσουν μια διαφορετική εικόνα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που θα ξεκινήσει σε λιγότερο από δέκα ημέρες.

Υ.Γ.2: Περίπου 1.500 θεατές έδωσαν το «παρών» στο Δημοτικό Στάδιο και παρακολούθησαν την αναμέτρηση, αριθμός που αν μη τι άλλο πρέπει να θεωρείται ικανοποιητικός με βάση και την εποχή. Αν δεν υπήρχαν μάλιστα αυτά που κατήγγειλε η Ρόδος ότι έγιναν στον χώρο των αποδυτηρίων της, θα λέγαμε ότι τα πάντα κύλησαν ήρεμα, καθώς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης δεν έγινε κάτι που θα αμαύρωνε τον θεσμό.

Δραγάτης Δημήτρης