H πιο εκφραστική φωνή του Ελληνικού τραγουδιού ρίχνει την αυλαία του Aktaion Summer Festival

H πιο εκφραστική φωνή  του Ελληνικού τραγουδιού ρίχνει την αυλαία του Aktaion Summer Festival

H πιο εκφραστική φωνή του Ελληνικού τραγουδιού ρίχνει την αυλαία του Aktaion Summer Festival

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 328 ΦΟΡΕΣ

Ο Κώστας Χατζής θα μας ταξιδέψει με την κιθάρα του και την εκφραστική φωνή του μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια του που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, ρίχνοντας αυλαία στο Aktaion Summer Festival σήμερα, στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου “Μελίνα Μερκούρη”.

Μαζί του τραγουδά η Μαρία Αλεξίου, ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο Μαέστρος Γιώργος Παγιάτης. Για τη διευκόλυνση θεατών με κινητικά προβλήματα, θα είναι διαθέσιμο από τις 20.30 μ.μ. και μέχρι το τέλος της συναυλίας, αμαξίδιο για τη μετακίνηση από και προς την έξοδο της Τάφρου.

Ο Κώστας Χατζής θεωρείται απ’ τους κορυφαίους και συνάμα πρωτοπόρους δημιουργούς στο κοινωνικό τραγούδι. Ξεχώρισε πέρα από τα ερωτικά, για τα κοινωνικά αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά τραγούδια του, αφιερώνοντας σ’ αυτά ολόκληρους θεματικά δίσκους.

Στο τέλος της δεκαετίας του ‘70 μάλιστα σε περιοδεία του για συναυλίες στον απόδημο Ελληνισμό της Αμερικής, η φήμη του ως τραγουδιστή της ειρήνης έφτασε μέχρι και τον Λευκό οίκο και ο Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ τον προσκάλεσε για να τον γνωρίσει και να τον συγχαρεί για το έργο του. Είναι απ’ τους μόνους Έλληνες καλλιτέχνες που προσκαλέστηκαν και τους δόθηκαν εύσημα για το ήθος και το έργο τους από Αμερικανό Πρόεδρο.

Είναι αυτός που ουσιαστικά επέβαλε το στυλ «φωνή κιθάρα» και διαμόρφωσε με τη διαχρονική παρουσία του εδώ και 60 χρόνια σχολή και γενιές τραγουδοποιών που ακολούθησαν τα χνάρια του και μεγαλούργησαν στο μετέπειτα έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Πέρα από τις προσωπικές του επιτυχίες ο Κώστας Χατζής συνεργάστηκε και με μεγάλους συνθέτες της χώρας μας (Θεοδωράκης, Χατζηδάκις, Πλέσσας, Ξαρχάκος, Χατζηνάσιος, Σπανός, Τόκας κ.α.) και ερμήνευσε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τα τραγούδια τους, προσθέτοντας έντονα το προσωπικό του στυλ.

Το Aktaion Summer Festival, ο διευθυντής του ομίλου Ακταίον Κώστας Αποστολίδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Μίχαλος, επέλεξαν να τιμήσουν τον Κώστα Χατζή για την προσφορά του στο κοινωνικό τραγούδι επιδίδοντας του τιμητική πλακέτα πριν την έναρξη της συναυλίας. Ο Κώστας Χατζής στο πλαίσιο των επισκέψεων καλλιτεχνών του φεστιβάλ σε ευπαθείς ομάδες, θα επισκεφθεί το Χαραλάμπειο οίκο ευγηρίας ενώ μέλη του θα παραβρεθούν καλεσμένοι στη συναυλία.

Διοργάνωση: ΑΚΤΑΙΟΝ GROUP
Καλλιτεχνική επιμέλεια: FANTASIA PRODUCTIONS ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΣ

Εισιτήρια on line και πληροφορίες www.aktaionmusic.gr
facebook: FantasiaMusic
Τιμή προπώλησης 12 Є –
Στο ταμείο 15 Є

Εισιτήρια προπωλούνται
NoteBook Βιβλιοπωλείο Αθηνών 11, Ανάληψη
Coffee Berry -Βενετοκλέων 55 (έναντι Σταδίου Διαγόρα)
Ακταίον cafe
Ακταίον Παιδότοπος Kiosk
VODAFONE, Κεντρικό κατάστημα Αμερικής 46
Αmalfi coast Beach bar
Γρηγόρης Coffeeright, Ιαλυσού 425
CAKE BOX Ιερού Λόχου 47
Είσοδος Play ΟΠΑΠ επί της Ρόδου - Λίνδου (Έναντι ΑΒ)
Αφάντου-O πραματευτής
Αρχάγγελος-Μέλυδρον cafe
Καλυθιές-Alafakis delivery

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!