Όλα τα θέματα στη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού

Ευρεία σύσκεψη των φορέων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι στην Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου υπό την προεδρεία του υπουργού τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο νησί.
Ο κ. Θεοχάρης, ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μ. Κόνσολας, αλλά και η ηγεσία του ΕΟΤ (δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα έρθει και η πρόεδρος Άντζελα Γκερέκου) θα πραγματοποιήσουν ταξίδι αστραπή στη Ρόδο, προκειμένου να συζητήσουν με τους φορείς και την αυτοδιοίκηση ζητήματα που αφορούν το τουριστικό μας προϊόν και την αναβάθμισή του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο υπουργός στις 9.00 το πρωί της Δευτέρας, θα έχει συνάντηση με το μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, στη συνέχεια και ώρα 10.00 θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη και στις 11.00 με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο. Αμέσως μετά θα δώσει συνέντευξη τύπου.
Μετά την ολοκλήρωση των εθιμοτυπικών επισκέψεων θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι η σύσκεψη στην Περιφέρεια και μετά το τέλος της ο κ. Θεοχάρης και η συνοδεία του θα επισκεφτούν τη διεύθυνση τουρισμού Δωδεκανήσου, την ΑΣΤΕΡ και το ΙΕΚ τουρισμού στο «ΘΕΡΜΑΙ».

Τελευταίος προορισμός του υπουργού τουρισμού στη Ρόδο θα είναι το ξενοδοχείο «Rodos Palace»  όπου στις 5 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με στελέχη της ΝΟΔΕ, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.
Σημειώνεται ότι χθες ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, είχε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ενόψει της επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και της ηγεσίας του ΕΟΤ, στο νησί μας.
Αντικείμενο της συζήτησης του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Τουρισμού, ήταν η διαμόρφωση της ατζέντας και το περιεχόμενο της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με στόχο τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του κλάδου του τουρισμού στην τοπική κοινωνία, καθώς και στην ελληνική οικονομία στο σύνολό της, δεδομένου και του υψηλότατου μεριδίου του Νοτίου Αιγαίου στα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό.
Με το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

“Η ευκαιρία της παρουσίας του βουλευτή μας, Μάνου Κόνσολα στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε μαζί τις πολιτικές που έχει ανάγκη ο τόπος. Ως Περιφέρεια που ζει και αναπνέει από τον τουρισμό, σε πλήρη αρμονία με την εθνική στρατηγική, προχωράμε από κοινού για να διαφυλάξουμε όσα έχουμε πετύχει, να κερδίσουμε το έδαφος εκεί όπου έχουμε κενά και να ανεβάσουμε την οικονομία μας στο επίπεδο εκείνο που θα δώσει ένα οριστικό τέλος στην αγωνία και την ανασφάλεια των συμπολιτών μας. Ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας έχει την πλήρη γνώση των ζητημάτων της περιοχής μας και αυτό μας κάνει πιο αισιόδοξους για την πορεία της δουλειάς μας”.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε:
“Ο ελληνικός τουρισμός είναι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης. Η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού είναι αποφασισμένη να στηρίξει τις Περιφέρειες της χώρας για μια πολυκεντρική ανάπτυξη προκειμένου να ενισχύσουμε τους αναπτυξιακούς δείκτες σε όλη την επικράτεια. Το Νότιο Αιγαίο είναι πρωταθλητής του ελληνικού τουρισμού και το στρατηγικό σχέδιο του Γιώργου Χατζημάρκου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποτελεί μια παραδειγματική αναφορά για το πλάνο , το οποίο διαμορφώνεται από το Υπουργείο Τουρισμού μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους, την αυτοδιοίκηση, τους επιστημονικούς φορείς και τους ανθρώπους του τουρισμού. Η επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ στο Νότιο Αιγαίο επιβεβαιώνει την κοινή πορεία για την ανάπτυξη του τουρισμού”.


Η συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΞΡ
Το θέμα της επίσκεψης του υπουργού τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και της ηγεσίας του ΕΟΤ στη Ρόδο, την προσεχή Δευτέρα θα είναι αντικείμενο συζήτησης και στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου.
Τα μέλη της διοίκησης της ένωσης θα καταλήξουν στα ζητήματα που θα θέσουν στον κ. Θεοχάρη, κατά τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη που θα γίνει στην περιφέρεια, καθώς λόγω του σφιχτού προγράμματός του, ο υπουργός δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στα γραφεία της.
Στη σημερινή συνεδρίαση θα τεθεί για συζήτηση και η εξέλιξη της τουριστικής περιόδου στη Ρόδο, καθώς όπως έδειξαν τα στοιχεία ο Αύγουστος έκλεισε με αύξηση της τάξης του 2,67%,  ενώ το οχτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου σημειώθηκε οριακή αύξηση σε ποσοστό 0,56%.