Στην ανακρίτρια 37χρονος Τούρκος που μετέφερε δέκα αλλοδαπούς στη Ρόδο

Στην ανακρίτρια 37χρονος Τούρκος  που μετέφερε δέκα αλλοδαπούς στη Ρόδο

Στην ανακρίτρια 37χρονος Τούρκος που μετέφερε δέκα αλλοδαπούς στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 218 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα το πρωί θα περάσει την πόρτα της ανακρίτριας για να απολογηθεί ο 37χρονος Τούρκος που κατηγορείται για τη μεταφορά 10 αλλοδαπών από τα γειτονικά παράλια στη Ρόδο.

Η σύλληψη του 37χρονου Τούρκου, έγινε βραδινές ώρες της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενώ ο ίδιος – σύμφωνα με πληροφορίες- αρνείται ότι είναι διακινητής και δηλώνει και ο ίδιος «μεταφερόμενος»! Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν ενημερώθηκε το Λιμενικό ότι στη θαλάσσια περιοχή στο Φαληράκι της Ρόδου υπήρχε ένα ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν αλλοδαποί.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς, τα οποία εντόπισαν το ιστιοφόρο αγκυροβολημένο, ενώ ο 37χρονος κυβερνήτης του δήλωσε ότι το σκάφος είχε μηχανική βλάβη.
Με τη συνδρομή του ταχύπλοου σκάφους «ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΣΚΑΪ», το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμάνι του νέου καρνάγιου Ρόδου και αποβίβασε με ασφάλεια τους έντεκα (11) αλλοδαπούς. Από την προανάκριση που έγινε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου προέκυψε ότι ο 37χρονος Τούρκος ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους και συνελήφθη ως ο διακινητής των δέκα αλλοδαπών, ενώ το ιστιοφόρο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς καπετάνιος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στην ανάκριση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος Τούρκος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και συγκεκριμένα ότι είναι διακινητής. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι είναι διωκόμενος στη χώρα του για αυτό και θέλησε να έρθει στην Ελλάδα και να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Για τον λόγο αυτό και αγόρασε- όπως ο ίδιος δηλώνει- το ιστιοφόρο σκάφος μαζί με τους άλλους αλλοδαπούς προκειμένου με αυτό να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους που δεν θα είχε επιστροφή ούτε και για τον ίδιο.
Αναλυτικότερα, εξηγήσεις αναμένεται να δώσει σήμερα στην ανακρίτρια Ρόδου, όπου και θα προσαχθεί.

Συλλήψεις και στην Κω
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα πέντε (55) αλλοδαπών συνολικά προέβη, πρωινές ώρες προχθές, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019».
Συγκεκριμένα, το πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Φωκά» της Κω, βάρκες στις οποίες επέβαιναν οι 55 αλλοδαποί. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο επιβατικό λιμάνι της Κω.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Διαβάστε ακόμη

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά