Επειδή μιλήσατε για τρένα…

Επιτέλους μπάλα σήμερα, γι’ αυτό τα κεφάλια μέσα. Βεβαίως ένα πρώτο, μικρό δείγμα θα πάρουμε, και τα συμπεράσματα ανήκουν σ’ αυτούς που γνωρίζουν περισσότερα από ποδόσφαιρο κι όχι σε μένα.

Γιατί ευτυχώς παρακολουθώ μπάλα από την εξέδρα ή από κάποιον πάγκο παρατηρητή ανάμεσα σ’ εκείνους των γηπεδούχων και των φιλοξενούμενων. Το ερώτημα είναι αν θα πάρει την κούπα μια ομάδα… τρένο.

Αυτό ακούω όλο το καλοκαίρι, βαρέθηκα πια. Μα το τρένο, ακόμα κι αν είναι καρβουνιάρης, από κείνα που φλόμωναν στον καπνό τους πάντες εκεί τον 19ο αιώνα, είχε και βαγονάκια από πίσω, έτσι θυμάμαι τουλάχιστον.

Απάντηση αρνούμαι να δώσω, γιατί όσες φορές πήγα να το παίξω μάντης, μου ‘λειπε η γυάλα και τα ‘κανα μαντάρα. Πιθανολογώ λοιπόν ότι δυο ή και τρεις ομάδες θα το παλέψουν για την άνοδο, έτσι για να ξοδέψουν από την περίοδο 2020-21 καμιά διακοσαριά χιλιάρικα για τη συμμετοχή και μόνο στη Γ’ Εθνική. Κι επειδή σ’ ένα τρένο οι τζαμπατζήδες τρέχουν μπας και πιαστούν από το κάγκελο του τελευταίου βαγονιού, οφείλω να πω ότι και στην… ουρά θα ‘χει ενδιαφέρον.

Μόνο που γι’ αυτήν δεν μιλάνε και τόσο πολύ αφού ο μηχανοδηγός κάθεται μπροστά και δεν δίνει και τόση σημασία στο τι γίνεται από ‘κει και πέρα. Κάπου στο ενδιάμεσο είναι πάντως τα βαγόνια της πρώτης θέσης, εκεί, όπου κάθονται ήσυχοι και κάνουν το πoύρο τους όσοι δουλεύουν από χόμπι κι έχουν καβάτζα τόσα χρήματα από τους πατεράδες τους για να θρέψουν άλλες τρεις γενιές.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι και κάνουν ένα ταξίδι χωρίς απρόοπτα, εκτός κι αν εκτροχιαστεί το τρένο, που εκεί πρέπει να ‘χεις και λίγο την τύχη με το μέρος σου. Για να το πετύχεις όμως αυτό πρέπει να ‘σαι και λίγο τολμηρός, κι αυτοί δεν είναι.

Στο τρένο αυτό υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι και το ταξίδι του ξεκινάει σήμερα στις 12.30. Τα εισιτήρια είναι σίγουρο πως δεν έχουν βγει ακόμα, μιας και στο συγκεκριμένο ταξίδι, κατά τη διάρκεια της πορείας κλείνεις θέση, από την οποία κρίνεται πώς θα βγεις στην αποβάθρα.

Χρειάζεται προσοχή λοιπόν και περεταίρω ανάλυση όταν μιλάμε για τρένα, δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Και μην ξεχνάτε πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επιτρέπεται να μπουν στο βαγόνι του …μηχανοδηγού ελάχιστοι, αυτοί που πρέπει δηλαδή, καταλαβαίνετε τώρα…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ