Ας κρατήσουμε τις ακτές της Ρόδου απαλλαγμένες από σκουπίδια!

Ας κρατήσουμε τις ακτές της Ρόδου απαλλαγμένες από σκουπίδια!

Ας κρατήσουμε τις ακτές της Ρόδου απαλλαγμένες από σκουπίδια!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 253 ΦΟΡΕΣ

Με τη σημαντική συμβολή Ομάδας από το Τρίτο Σύστημα Προσκόπων Παραδεισίου-Ρόδου, το εμβληματικό ξενοδοχείο Amathus Beach-Rhodes, το οποίο μετονομάζεται σε Rhodes Bay Hotel, μόλις λίγες ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, και στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής για την ένταξή του στο Διεθνές Εθελοντικό Πρόγραμμα για την προστασία των Ακτών «Γαλάζια Σημαία» Blue Flag, συμμετείχε στον συμβολικό καθαρισμό της ακτής που βρίσκεται μπροστά από το συγκρότημα.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας και κυρίως των νέων, στη λύση περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως τα σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές που χρησιμοποιούμε για την ψυχαγωγία μας. Η υπεύθυνη συμπεριφορά μας παράλληλα με τη συμμετοχή μας σε δραστηριότητες σε συλλογική βάση θα συμβάλουν σημαντικά στην πρόληψη, μείωση και τελικά εξάλειψη όλων των ειδών της ρύπανσης.

Ο καθαρισμός αυτός, με τον συντονισμό του Υποδιευθυντή κ. Βασίλη Σακελλάρη, αποτέλεσε μια ευχάριστη εξόρμηση τόσο για την Ομάδα των Προσκόπων όσο και για τους πελάτες του συγκροτήματος, οι οποίοι συμμετείχαν και συνεχάρησαν γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Είναι δε ένα μικρό δείγμα της στρατηγικής για την αειφόρο ανάπτυξη και την περιβαλλοντική πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Γεώργιος Παπάζογλου.

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)