Συνεχίζονται οι  φορολογικοί  έλεγχοι  στα νησιά μας

Εξονυχιστικό έλεγχο, σε συμβόλαια, μετακινήσεις, εισιτήρια και οικονομικές συναλλαγές που είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια,  όπου δραστηριοποιούνται στην αγορά της Ρόδου, πραγματοποιούν αυτές τις μέρες οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ,  οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες έκαναν έφοδο σε τουριστική επιχείρηση της Ρόδου (γραφείου εισερχόμενου τουρισμού) αλλοδαπών συμφερόντων, εντοπίζοντας στοιχεία και ντοκουμέντα που παρέπεμπαν σε φοροδιαφυγή.

Οι έλεγχοι αυτοί σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να φθάσουν σε βάθος χρόνου και να συμπεριλάβουν ακόμα και μαρτυρίες τουριστών που έφθασαν στη Ρόδο, φιλοξενήθηκαν ή διακινήθηκαν από το συγκεκριμένο πρακτορείο τουρισμού, καθώς οι ελεγκτές πίσω από αυτή τη διαδικασία, αναζητούν μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής στον τουρισμό.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το τουριστικό αυτό γραφείο (αλλοδαπών συμφερόντων) που δραστηριοποιείται και στη Ρόδο, διακινεί μεγάλο αριθμό τουριστών προς και από το νησί μας. Οι εφοριακοί, φαίνεται ότι είχαν καταγγελίες ή στοιχεία για φοροδιαφυγή μεγάλης κλίμακας και για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε πριν  από μερικές μέρες, να γίνει συντονισμένη αιφνιδιαστική έρευνα.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, κατέσχεσαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τους σκληρούς δίσκους που υπήρχαν στην εταιρεία, καθώς επίσης και βιβλία, έγγραφα, επιστολές και άλλα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία θα περάσουν από αναλυτικό έλεγχο. Ανάλογες  έφοδοι, έχουν γίνει και σε άλλες τουριστικές επιχειρήσεις στο νησί της Ρόδου, ενώ εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες έρευνες μέσα στις επόμενες μέρες.