Σαν σήμερα το 1970 στα Δωδεκάνησα…

Σαν σήμερα το 1970 στα Δωδεκάνησα…

Σαν σήμερα το 1970 στα Δωδεκάνησα…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 355 ΦΟΡΕΣ

Σαν σήμερα το 1970, η εφημερίδα μας είχε δημοσιεύσει το εκτός έδρας νικηφόρο παιχνίδι της Ρόδου (στην Κω) με τον Ανταγόρα στο πλαίσιο του κυπέλλου.

Αναδημοσιεύουμε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
«Ο εις Κω απεσταλμένος κ. Μιχαήλ Καστρουνής γράφει για τον αγώβα Αβταγόρα Κω – Ρόδος: Ο αγών διεξήχθει παρουσία χιλίων περίπου φιλάθλων σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και υπό αφόρητον καύσωνα ο οποίος εδυσχέρανε ακόμα περισσότερο τας προσπάθειας των παικτών.

Η Ρόδος άρχισε επιθετικά το παιχνίδι της και στο 3’ μόλις λεπτόν ο υπέροχος Νεοφύτου με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα να καρφωθεί στα δίχτυα του Ανταγόρα ανοίγοντας έτσι το σκορ υπέρ της Ρόδου. Και πάλι με ωραίον φάουλ στο 9’ λεπτό, ο Νεοφύτου δίδει την ευκαιρία στον Ρούγκλιο να πιάσει απ’ ευθείας σουτ που πέρασε μόλις άουτ.

Ο επιθετικός ρυθμός του παιχνιδιού της «Ρόδος» εσυνεχίσθη πιο έντονος με αποτέλεσμα στο 33’ ύστερα από ωραίο κόρνερ του Παριανού, ο Αχιολάς να στείλει για δεύτερη φορά την μπάλλα στα δίχτυα της ομάδας της Κω, Μέχρι της λήξεως του α’ ημιχρόνου, η Ρόδος επίεσε ακόμη περισσότερο την εστία του Ανταγόρα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο β’ ημίχρονο, η Ρόδος ανέκοψε τον ρυθμό του παιχνιδιού της λόγω της σκληρότητας των παικτών του Ανταγόρα και λόγω των δημιουργηθέντων επεισοδίων. Αποτέλεσμα αυτή της κάμψεως της Ρόδου ήτο να δεχθεί εις το 14 ένα τέρμα το οποίο επέτυχε ο Μαριετούλης ύστερα από κόρνερ που κέρδισε η ομάς της Κω.

Σημειωτέον ότι στο 30’ του β’ ημιχρόνου αποβλήθη ο Σπύρου του Ανταγόρα διότι εγρονθοκόπησε τον Αχιολά. Χωρίς τίποτε το αξιόλογο έληξε ο αγών με 2 – 1 υπέρ της «Ρόδος», πράγμα που της επιτρέπει να συνεχίση εις την επόμενην φάσιν των προκριματικών αγώνων του κυπέλλου.

Από την άμυναν της Ρόδου οι Φωτεινός και Ρουτζιέρης διέπρεψαν. Στα χαφ, ο Νεοφύρου υπήρξε και πάλιν ο κορυφαίος. Τον ακολούθησε σε απόδοσιν ο Ρούγκλιος. Από την επίθεση ξεχώρισαν οι Πίττας και Αχιολάς, χωρίς να υστερήσουν αισθητά οι υπόλοιποι. Από τον Ανταγόρα καλύτεροι οι Οικονόμου και Μαριεττούλης.
Ο διαιτητής κ. Μάμμος πάρα πολύ καλός. Χάρις εις αυτόν απεσοβήθησαν πολλά επεισόδια.

Αι συνθέσεις:
ΡΟΔΟΣ:
Καραγιάννης, Χατζής, Φωτεινός, Ρουτζιέρης, Δικονικολάου, Νεοφύτου, Ρούγκλιος (75’ Σταυρής), Παριανός (46’ Κυπριώτης), Πίττας, Αχιολάς, Δημητράς
ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ: Οικονόμου, Τάλλαρος, Σβύνος, Κλωνάρης, Μπαλαλής, Σπύρου, Κουνελάλκης, Μπαλάκης, Ιντζιρλής, Μαριεττούλης, Κουρούνης.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή