Μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία για τις NAVTEX: Προβληματιζόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε

«Δεν φοβόμαστε και δεν ανησυχούμε για την τουρκική προκλητικότητα καθώς διατηρούμε τις ένοπλες δυνάμεις σε ετοιμότητα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή τις NAVTEX που εξέδωσε η γειτονική χώρα.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε ότι «μας προβληματίζει η τουρκική ρητορική την οποία όπως είπε βλέπουμε με αποφασιστικότητα».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για ένα μέρος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, προσθέτοντας πως η Ελλάδα είναι αξιόπιστος και σταθερός εταίρος των Αμερικανών και εργάζεται για τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Όσον αφορά τα εξοπλιστικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότερα από 100 προγράμματα που θα αναβαθμίσουν το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.

Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας. Όπως είπε, είναι ένα σύνθετο πρόβλημα με γεωπολιτική διάσταση λέγοντας ότι το υπουργείο Άμυνας συμμετέχει στη διαχείριση του ζητήματος.

Πηγή: enikos.gr