Στη Ρόδο οι εργασίες παγκόσμιου συνεδρίου μικρο-νανομηχανικής και νανοτεχνολογίας

Στη Ρόδο οι εργασίες παγκόσμιου συνεδρίου μικρο-νανομηχανικής και νανοτεχνολογίας

Στη Ρόδο οι εργασίες παγκόσμιου συνεδρίου μικρο-νανομηχανικής και νανοτεχνολογίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1175 ΦΟΡΕΣ

Ξεκινούν στο Ρόδος Πάλλας με εκατοντάδες συνέδρους από όλο τον κόσμο

Ένα σημαντικό επιστημονικό συνέδριο, παγκοσμίου κύρους, με εκατοντάδες συνέδρους που θα αρχίσουν να καταφθάνουν στη Ρόδο μέσα στις επόμενες ημέρες, θα διεξαχθεί στο νησί μας, από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2019.

Πρόκειται για το 45ο διενθές συνέδριο μικρο-νανομηχανικής και νανοτεχνολογίας, στο οποίο θα συμμετάσχουν εκατοντάδες διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και αρκετοί Έλληνες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό σε χώρες του εξωτερικού.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στο RODOS PALACE. Εκεί δηλαδή όπου θα... χτυπάει για τρεις ημέρες η καρδιά της παγκόσμιας κοινότητας μικρο-νανομηχανικής και μικρο/νανοτεχνολογίας.

Το διεθνές συνέδριο μικρο-νανομηχανικών συστημάτων το οποίο οργανώνεται επί 45 έτη, κάθε φορά σε άλλη χώρα, φιλοξενείται φέτος στο νησί μας και αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός από κάθε άποψη.

Τα παγκόσμια αυτά συνέδρια σε αυτό τον εξειδικευμένο επιστημονικό τομέα, ξεκίνησαν το 1975 στο Cambridge.

Τα τελευταία χρόνια έγιναν επίσης στη Βιέννη (2016), στην Μπράγκα (2017) και στην Κοπεγχάγη (2018). Στη χώρα μας, επιστρέφει μετά από 11 χρόνια.

Η μικροηλεκτρονική και η νανοηλεκτρονική (MNE) είναι το βασικό διεθνές συνέδριο που επικεντρώνεται στα εξής: Α) μικρο / nanofabrication και τεχνικές κατασκευής και Β) εφαρμογή των κατασκευαζόμενων micro / nanostructures, συσκευών και μικροσυστημάτων στην ηλεκτρονική, φωτονική, ενέργεια, περιβάλλον, χημεία και ζωή επιστήμες.

Εκατοντάδες επιστήμονες από όλο τον κόσμο αναμένεται να συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου που επικεντρώνεται στα θέματα της κατασκευής και εφαρμογής μικρο-νανοσυστημάτων.

Ο οργανωτής του συνεδρίου είναι το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος“, ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο ερευνητικό κέντρο με διεθνείς διακρίσεις.

Η τριήμερη μορφή συνεδρίου περιλαμβάνει 4 παράλληλες συνεδριάσεις, συνομιλίες ολομέλειας, προσκλήσεις υποβολής προτάσεων, παρουσιάσεις προφορικών και αφισών (αξιολογούμενες από την Επιτροπή Διεθνούς Προγράμματος) και εμπορική έκθεση.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου