Απλησίαστα αυτοκίνητα από το… μέλλον

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτοκίνητα από το… μέλλον είχαν όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το περασμένο Σάββατο όπου και πραγματοποιήθηκε μέρος του φετινού Festival Of Speed.

Συνολικά πενήντα αυτοκίνητα σε μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με εκκίνηση μπροστά από το ΑΚΤΑΙΟΝ «μέθυσαν» από την ταχύτητα και τον σπάνιο ήχο του μαρσαρίσματος τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο.

Μοντέλα …απλησίαστα, όχι μόνο λόγω των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσουν, αλλά και του κόστους τους, παρατάχθηκαν μετά από την επίδειξη μπροστά από το Δημαρχείο, με τον συγκεντρωμένο κόσμο, μικρούς και μεγάλους, να φωτογραφίζονται δίπλα τους και να παίρνουν πληροφορίες γι’ αυτά από τους οδηγούς τους.

Εξίσου εντυπωσιακό ήταν το κομβόι που προηγήθηκε μέχρι να πάρουν θέση αυτά τα «διαμάντια», για να ξεκινήσει η προγραμματισμένη επίδειξη που γίνεται στη Ρόδο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Την εκδήλωση αυτή παρακολούθησε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης αλλά και περιφερειακοί, όπως επίσης δημοτικοί σύμβουλοι. Μάλιστα περιφερειάρχης και δήμαρχος άνοιξαν το «χορό» των επιδείξεων ως συνοδηγοί στα πρώτα αυτοκίνητα που ξεκίνησαν και ανέπτυξαν ταχύτητα, πάντα σε συγκεκριμένο σημείο με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Στη συνέχεια ακολούθησε το Cars & Coffee Event, ενώ μια μέρα πριν είχε πραγματοποιηθεί η ανάβαση Φιλερήμου. Ααξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από τα παραπάνω δόθηκε η ευκαιρία, ώστε το νησί μας να προβληθεί και να συνδυάσει τις υψηλού επιπέδου τουριστικές του υπηρεσίες με τις σημαντικές εκδηλώσεις για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το Festival of Speed ήταν μία συνδιοργάνωση του Speed Sector και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του δήμου Ρόδου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου.