Έγινε δεκτή η ένσταση  για τις δημοτικές εκλογές στην Κάλυμνο

Δεκτή έγινε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου η αίτηση που κατέθεσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη παράταξη «Νέα Κάλυμνος» Γεώργιος Τρικοίλης, κατά του συνυποψήφιου του Γιάννη Διαμαντή.

Η ένσταση αφορούσε τους σταυρούς προτίμησης που έλαβε ο κ. Τρικοίλης σε συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Η υπόθεση συζητήθηκε στις αρχές Ιουλίου 2019 και παραστάθηκαν οι δικηγόροι κ.κ. Δημήτρης Καρδούλιας, Γιώργος Μαμουζέλος για τον κ. Τρικοίλη και Γρηγόρης Μοράρης για τον κ. Διαμαντή, οι οποίοι και είχαν ζητήσει να εκδοθεί προδικαστική απόφαση, ώστε να κληθούν να καταθέσουν συγκεκριμένοι μάρτυρες στο δικαστήριο.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε χθες και φέρνει αλλαγές στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς ο κ. Διαμαντής είχε εκλεγεί (κατά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες) στη θέση του Γραμματέα.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο με την υπ. αριθμ. Α 502/2019 απόφαση του ακυρώνει 9 ψηφοδέλτια, τα οποία έφεραν αντίστοιχους σταυρούς προτίμησης στο όνομα του κ. Γιάννη Διαμαντή κρίνοντας από τις τσακίσεις που έφεραν ότι ουδέποτε τα εν λόγω ψηφοδέλτια εισήχθησαν εντός της κάλπης.

Ο τελικός αριθμός των σταυρών του Γιάννη Διαμαντή από τους 223 που αναφέρει το Πρακτικό του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω μειώνεται σε 214.

Αποτέλεσμα αυτής της μεταβολής είναι ότι την 6η εκλόγιμη θέση με την Παράταξη «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου αντί του Γιάννη Διαμαντή καταλαμβάνει ο Γιώργος Τρικοίλης με 217 σταυρούς προτίμησης.