Καταδικάστηκε 28χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 28χρονος αλλοδαπός από το Ιράκ που κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Ασημένης Βεργή, έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών τον αλλοδαπό και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης τριών ετών την οποία αναστέλλει επί τριετία.

Η σύλληψη του 28χρονου αλλοδαπού είχε γίνει στις 8.30 το πρωί στις 13 Απριλίου 2018 κατά την είσοδο του στο ΚΥΤ Κω,  όπου διέμενε.

Εκεί στο καθιερωμένο έλεγχο που γίνεται στους αλλοδαπούς από τους αστυνομικούς εντοπίστηκαν στην κατοχή του και συγκεκριμένα μέσα στο παντελόνι του δυο πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 259 γραμμαρίων.

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε και σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με την ειδικότερη μορφή της κατοχής αυτών από δράστη μη τοξικομανή.

Μετά την απολογία του ο 28χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και μέχρι χθες που έγινε η δίκη του, βρίσκονταν στη φυλακή.