Εξαιρετική η συναυλία του Κώστα Χατζή στη Ρόδο

Σε κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε το Aktaion Summer Festival το βράδυ της  Παρασκευής στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη».

Το φεστιβάλ που γέμισε μουσική το καλοκαίρι- όχι μόνο με τις συναυλίες του που κάλυπταν όλα τα μουσικά γούστα - άλλα και με τις βραδιές Ακταίον, όπου σχήματα και καλλιτέχνες εμφανίστηκαν στο κέντρο της πόλης με ελεύθερη είσοδο, έριξε την αυλαία του με τη χαρακτηριστική και αγαπημένη φωνή του Κώστα Χατζή.

Ο Κώστας Χατζής, από τους κορυφαίους και συνάμα πρωτοπόρους δημιουργούς στο κοινωνικό τραγούδι που  ξεχώρισε (πέρα από τα ερωτικά), για τα κοινωνικά αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά τραγούδια του, τιμήθηκε κατά τη διάρκεια της συναυλίας από το Aktaion Summer Festival, τον διευθυντή του ομίλου Ακταίον  Κώστα Αποστολίδη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Δημήτρη Μίχαλο, για την προσφορά  του στο κοινωνικό τραγούδι με τιμητική πλακέτα την οποία επέδωσε εκ μέρους του Δήμου, ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Τριάντος.

Το κοινό αποθέωσε τον Κώστα Χατζή παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και χαρακτηριστικό ήταν πως ούτε οι θεατές ούτε ο τραγουδιστής εγκατέλειψαν το θέατρο  όταν άρχισε να πέφτει βροχή. Εξαιρετικές ήταν εξίσου οι Μαρία Αλεξίου αλλά και η 16χρονη Ντανιέλα Χατζή (κόρη του τραγουδιστή) που καταχειροκροτήθηκαν.
Ο Κώστας Χατζής στο πλαίσιο των επισκέψεων καλλιτεχνών του φεστιβάλ σε ευπαθείς κοινωνικά  ομάδες (μια πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε και απέσπασε τις θετικότερες εντυπώσεις) επισκέφθηκε το «Χαραλάμπειο» οίκο ευγηρίας δίνοντας απίστευτη χαρά στους ανθρώπους που τον περίμεναν.

Αρκετοί μάλιστα τόσο από το «Χαραλάμπειο» όσο και από το  παράρτημα ΑΜΕΑ ενηλίκων (ίδρυμα Κολυμπίων)  και το  κέντρο μέριμνας παίδων, βρέθηκαν κοντά του παρακολουθώντας τη συναυλία με δωρεάν είσοδο στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής του φεστιβάλ.

Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση στο κλείσιμο του 3λεπτου  βίντεο για το φεστιβάλ που προβλήθηκε στην έναρξη της βραδιάς. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τα Κίτρινα Ποδήλατα είχαν ανοίξει το φεστιβάλ σε μια εμφάνιση στο Ακταίον τον Ιούνιο με πλήθος κόσμου. Το βίντεο έκλεινε με το αντίο της Ρόδου στον αγαπημένο καλλιτέχνη που έφυγε τόσο ξαφνικά την προηγούμενη εβδομάδα.

Το καλοκαίρι δίνει σταδιακά τη θέση του στο φθινόπωρο, το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε και  ανανέωσε το ραντεβού του για το επόμενο καλοκαίρι. Επειδή όμως η μουσική είναι παντός καιρού οι διοργανωτές δε θα αφήσουν ούτε το χειμώνα χωρίς συναντήσεις και εκπλήξεις.