Νέος σημαντικός  αγώνας του Ροδήλιου

Την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, ο Ροδήλιος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν ποδηλατικούς αγώνες δρόμου Criterium και Τύπου Πίστας, με την επωνυμία «Ρόδος Mini Cup – Junior Festival» για μικρές αγωνιστικές κατηγορίες στο «Parking Σκλαβενίτης» που βρίσκεται στο 6o χλμ. της Ρόδου – Λίνδου.

Παράλληλα με τον διασυλλογικό αγώνα, ο Ροδήλιος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φιλοξενούν το πρωτοποριακό «HERO BIKE 2030», την πρωτότυπη σειρά παιδικών ποδηλατικών events, η οποία είναι αφιερωμένη στους 17 Στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Οι κατηγορίες του αγώνα είναι: Παμπαίδες – Παγκορασίδες, και Μίνι (μικρά – μεγάλα), ενώ η πρωτότυπη αθλητική εκδήλωση περιλαμβάνει μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα δεξιοτεχνίας με 17 εμπόδια –Στόχους για παιδιά (ανοικτή συμμετοχή), που αγαπούν το ποδήλατο, ηλικίας από 6 ως και 15 ετών.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξή της. Σκοπός των διοργανωτών είναι η ανάδειξη της Ρόδου ως ποδηλατικού προορισμού και η προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας στις μικρές ηλικίες.

Το πρόγραμμα είναι το παρακάτω:
Ώρα εκκίνησης: 10.30 π.μ. – Μίνι Μικρά, αγώνας Criterium 4,2χλμ. (10 στροφές) 11.00 π.μ. – Μίνι Μεγάλα, αγώνας Criterium 8,4χλμ. (20 στροφές)
11.30 π.μ. – Παμπαίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 12χλμ. – 28 στροφές)
12.00 μ.μ. – Παγκορασίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 12χλμ. – 28 στροφές).

Για τις συμμετοχές
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ποδηλάτες με ενεργό δελτίο της ΕΟΠ για το 2019 στις κατηγορίες που αναφέρονται παραπάνω και κάθε σωματείο συμμετέχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Σε περίπτωση συμμετοχής άνω των 40 αθλητών ανά εκκίνηση, ο διοργανωτής μπορεί να θέσει ένα ανώτατο όριο συμμετοχής ανά σωματείο. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει ενημέρωση εντός 24 ωρών από τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής. Στους αγώνες δεξιοτεχνίας Open των 17 Στόχων η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν αυστηρά την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή. Στη Γραμματεία θα γίνονται εγγραφές μόνο για τις Open κατηγορίες δεξιοτεχνίας. Τα σωματεία δηλώνουν τους αθλητές τους στην ειδική ηλεκτρονική φόρμα – δήλωση στο: info@rodilios.gr.