Αγωγή 300.000 ευρώ από τους συγγενείς θύματος τροχαίου στη Ρόδο

Αγωγή 300.000 ευρώ από  τους συγγενείς θύματος τροχαίου στη Ρόδο

Αγωγή 300.000 ευρώ από τους συγγενείς θύματος τροχαίου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1611 ΦΟΡΕΣ

Το ποσό των 300.000 ευρώ διεκδικεί από τον δήμο της Ρόδου η οικογένεια 32χρονης Ροδίτισσας, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα, πριν από πέντε χρόνια στο νησί μας.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί στην περιοχή του Ροδινιού και είχε ως αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο η οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, ως προς το ποινικό της μέρος, και εκδικάστηκε πριν από ενάμιση χρόνο με κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από αμέλεια τον τότε προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου.

Μάλιστα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή στον πρώην προϊστάμενο ο οποίος άσκησε έφεση δια του συνηγόρου του κ. Κώστα Σαρρή και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο η οικογένεια, η οποία όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην αγωγή της, «ξεκληρίστηκε για λίγα αφύλακτα μέτρα μιας επικίνδυνης τάφρου μέσα στην πόλη της Ρόδου», προσέφυγε δια του δικηγόρου της κ. Ηλία Ζωγραφίδη, στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου ζητώντας για ψυχική οδύνη από τον Δήμο Ρόδου το χρηματικό ποσό των 299.950 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το τροχαίο δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8.50 το πρωί στο Ροδίνι και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο η 32χρονη κοπέλα!

Η Σταματία Δημητρά του Στέργου, έχασε τον έλεγχο του διθέσιου Smart που οδηγούσε, κινούμενη από το Καρακόνερο προς το πάρκο Ροδινιού.

Η Ροδίτισσα, ήταν εξαιρετικά άτυχη, αφού στο σημείο, όπου χτύπησε στο κράσπεδο δεν υπήρχε μπάρα ασφαλείας ή στηθαίο παρά ένα μικρό τσιμεντένιο διάζωμα ύψους 15 έως 20 πόντων.

Κάτω από αυτό υπήρχε κενό 4 – 5 μέτρων περίπου με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καβαλήσει το τσιμεντένιο διάζωμα, να «απογειωθεί», να καρφωθεί σε μπαλκόνι σπιτιού(!) και στη συνέχεια να πέσει στο κενό με την πλευρά της οδηγού από το ύψος των 4 – 5 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρει η νεαρή κοπέλα τραγικό θάνατο.

Για το δυστύχημα σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε σε δίκη ο τότε προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, φερόμενος ως υπεύθυνος για την απουσία των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου