Μεγάλη κινητοποίηση τοπικών φορέων για να μη μείνουν χωρίς νερό Λίνδος, Πεύκοι και Βληχά

Ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορούσε να αφήσει χωρίς νερό ολόκληρη τη Λίνδο και τις γύρω περιοχές, αντιμετώπισαν σήμερα από νωρίς το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, της ΔΕΥΑΡ και της περιφέρειας.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λίνδου και Νότιας Ρόδου κος Νίκος Καραμαρίτης, στην επιχείρηση αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος πήραν μέρος οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, της ΔΕΥΑΡ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της 95 ΑΔΤΕ, όπου συνέδραμαν με βυτιοφόρα, εφοδιάζοντας διαδοχικά τις δεξαμενές ύδρευσης για να μη μείνει η Λίνδος, τα Βληχά οι Πεύκοι και άλλες περιοχές χωρίς νερό.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν τέθηκε εκτός λειτουργίας από βλάβη η μία από τις τρεις αντλίες νερού που υπάρχουν σε αντλιοστάσιο των Βληχών. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ που έφθασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι ο δρόμος είχε διαβρωθεί από συνεχόμενη παλιά διαρροή όπως σημείωσε ο κος Καραμαρίτης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν τα βαρέα οχήματα για την αντικατάσταση της γιγάντιας αντλίας νερού.

Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να συστρατευθούν όλες οι υπηρεσίες και να γίνεται ανεφοδιασμός των δεξαμενών της περιοχής με βυτιοφόρα, έτσι ώστε να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

Ταυτόχρονα δόθηκαν εντολές να προχωρήσει η άμεση αποκατάσταση του δρόμου έτσι ώστε να αλλαχθεί με κατεπείγουσα διαδικασία η σχετική αντλία και να γίνει και πάλι χωρίς πρόβλημα η υδροδότηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικό πρόβλημα ύδρευσης αντιμετωπίζει από χθες το βράδυ και η περιοχή Κράνα της Λίνδου (δεν οφείλεται στο ίδιο πρόβλημα) γεγονός που θα αντιμετωπιστεί άμεσα από τα αρμόδια συνεργεία των τεχνικών.