Κάθειρξη επτά ετών σε 56χρονο για κλοπές στη Ρόδο

Κάθειρξη επτά ετών σε 56χρονο για κλοπές στη Ρόδο

Κάθειρξη επτά ετών σε 56χρονο για κλοπές στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 447 ΦΟΡΕΣ

Την ποινή των 7 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί για κλοπές που είχε διαπράξει πριν από οχτώ χρόνια, βρισκόμενος εν πλω για την περιοχή μας, διατήρησε χθες 56χρονος Ιρακινός στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ο αλλοδαπός που αρχικά είχε εμφανιστεί ως Ισπανός αλλά τελικά δήλωσε ότι είναι από το Ιράκ, δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο και έκρινε την αίτηση έφεσής του ως ανυποστήρικτη και απορρίφθηκε.

Η καταδίκη του αλλοδαπού έγινε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων τον Νοέμβριο του 2016 οπότε και το πρωτόδικο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό, ενώ και η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και 33χρονη από την Αθήνα για την οποία έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Ο 56χρονος Ιρακινός και η 33χρονη ημεδαπή είχαν συλληφθεί από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 μετά από μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος τους για κλοπές που είχαν διαπράξει εντός του πλοίου που τους μετέφερε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ζευγάρι εντοπίστηκε στο λιμάνι της Ακαντιάς μετά τον κατάπλου πλοίου της γραμμής.

Σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν να κατέχουν: α) τέσσερα ζευγάρια γυαλιά ηλίου, β) τρία ρολόγια, γ) πέντε ζευγάρια σκουλαρίκια χρυσά, δ) ένα χρυσό βραχιόλι, ε) ένα κόσμημα λαιμού με χρυσή αλυσίδα, στ) ένα iPad, ζ) μία ηλεκτρονική συσκευή αναπαραγωγής ήχου, η) τέσσερις φωτογραφικές μηχανές, θ) τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ι) δύο χρυσά δαχτυλίδια και εννέα πορτοφόλια εντός των οποίων βρέθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων τριάντα ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα από κοινού και συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Δήμο Μουτάφη προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες και δήλωσαν ότι αποφάσισαν να επισκεφθούν μερικά νησιά προκειμένου ο 56χρονος αλλοδαπός να πουλήσει μεταχειρισμένες ηλεκτρονικές συσκευές που αγόραζε από μαγαζιά των Αθηνών.

Το βράδυ της 25ης προς 26ης Σεπτεμβρίου 2011, ο 56χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο μπαρ του καραβιού και περιφερόταν άσκοπα στους διαδρόμους του πλοίου. Το πρωί οι λιμενικοί τον πληροφόρησαν ότι κατηγορείται για κλοπές.

Ο 56χρονος είχε τονίσει ότι ουδέποτε είχε αφαιρέσει το παραμικρό και πως οι συσκευές που βρέθηκαν στη κατοχή του ήταν αυτές που είχε πάρει από την Αθήνα και επρόκειτο να τις πουλήσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η απολογία της 33χρονης κοπέλας, η οποία επίσης είχε αρνηθεί ότι έχει τη παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στον 56χρονο είχε επιβληθεί ο όρος της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο