Καταδικάστηκε Αλβανός για μη απόδοση ΦΠΑ

Καταδικάστηκε Αλβανός για μη απόδοση ΦΠΑ

Καταδικάστηκε Αλβανός για μη απόδοση ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 788 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 48χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορούνταν για μη απόδοση ΦΠΑ.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Φώτη Χατζηδιάκου και Στέλιου Αλεξανδρή επέβαλε στον κατηγορούμενο την παραπάνω ποινή φυλάκισης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί πριν από τέσσερα χρόνια για την υπόθεση αυτή, ερήμην, και καθώς ήταν φυγόδικος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2015 ο 48χρονος κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5000 ευρώ.
Αν και ο αλλοδαπός δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, εντούτοις η δίκη όχι μόνο έγινε κανονικά αλλά καταδικάστηκε και ερήμην.

Στις 11 Οκτωβρίου 2017, και κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου από Λιμενικούς στην Πάτρα, διαπιστώθηκε πως ο 48χρονος αναζητούνταν για να εκτίσει αυτήν ακριβώς την ποινή που του είχε επιβληθεί.

Ο 48χρονος συνελήφθη και διά του συνηγόρου του κ. Δήμου Μουτάφη κατέβαλε την εγγυοδοσία και άσκησε έφεση για την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου της υπόθεσής του. Επειδή όμως η έφεσή του ήταν εκπρόθεσμη αν και κατέβαλε τα χρήματα της εγγυοδοσίας, εντούτοις έπαυσε να ισχύει η αναστολή της έφεσης και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ωστόσο μετά τη σύλληψη του, διά των δικηγόρων του κ.κ. Δήμου Μουτάφη και Στέλιου Αλεξανδρή, προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσής του. Μάλιστα οι συνήγοροί του είχαν επισημάνει μεταξύ άλλων ότι τα οικονομικά προβλήματα ήταν αυτά που οδήγησαν σε αυτή τη θέση τον 48χρονο αλλοδαπό και ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να καταφέρει να καλύψει έτσι τις υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί και να μην χρειαστεί να καταλήξει στη φυλακή.

Το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Δεκέμβριο του 2017, έκανε δεκτό το αίτημα και αποφάσισε ο 48χρονος Αλβανός να αφεθεί ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 48χρονος διατηρούσε ατομική επιχείρηση για την οποία δεν απέδωσε τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και συγκεκριμένα για τα διαχειριστικά έτη 2001 το ποσό των 13.188,35 ευρώ με τις προσαυξήσεις, για το 2004 το ποσό των 24.753,58 ευρώ (με προσαυξήσεις), για το 2007 το ποσό των 9.775,94 ευρώ με τις προσαυξήσεις, για το 2008 το ποσό των 54.596,61 ευρώ με τις προσαυξήσεις, για το 2009 το ποσό των 171.848,93 ευρώ με τις προσαυξήσεις και για το 2010, το ποσό των 61.023,51 ευρώ με τις προσαυξήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου