Απερρίφθη η έφεση Βρετανού τουρίστα ο οποίος προκάλεσε τροχαίο στη Ρόδο και... εξαφανίστηκε

Ανυποστήρικτη κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων η έφεση που άσκησε με σκοπό να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί, ο 33χρονος Βρετανός που ήρθε στο νησί μας για διακοπές, ενοικίασε πολυτελές αυτοκίνητο και δεν το επέστρεψε ποτέ καθώς ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα προκαλώντας ζημιές στο όχημα, ύψους 6.500 ευρώ!

Μάλιστα ο Βρετανός τουρίστας έστειλε μήνυμα στο γραφείο όπου είχε ενοικιάσει το αυτοκίνητο ότι θα καθυστερούσε να το επιστρέψει, κάτι που προφανώς δεν θα έκανε ποτέ, αφού την ώρα εκείνη βρισκόταν και συνελήφθη, στο αεροδρόμιο της Ρόδου περιμένοντας να επιβιβαστεί στην πτήση για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πέρυσι το καλοκαίρι και ο 33χρονος Άγγλος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε φυλάκιση 40 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Έτσι αντί να επιστρέψει στην πατρίδα του οδηγήθηκε στη φυλακή. Κατά της απόφασης αυτής ο Βρετανός τουρίστας άσκησε έφεση και η υπόθεση εισήχθη για να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό στις 17 Σεπτεμβρίου από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Ωστόσο ο αλλοδαπός δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο και απέρριψε την έφεση ως ανυποστήρικτη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την εκδίκαση της υπόθεσης και τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 33χρονος αλλοδαπός ήρθε στο νησί μας για διακοπές και στις 11 Αυγούστου 2018 εμφανίστηκε σε κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων όπου και ενοικίασε ένα πολυτελές Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο (Audi TT αξίας άνω των 45.000 ευρώ) έναντι του ποσού των 150 ευρώ. Το αυτοκίνητο όφειλε να το επιστρέψει στις 13 Αυγούστου στις 10 το πρωί σύμφωνα με το συμβόλαιο που είχε υπογράψει.

Οι μέρες πέρασαν και ο 33χρονος Άγγλος δεν επέστρεψε όπως είχε συμφωνηθεί το αυτοκίνητο, γεγονός που άρχισε να ανησυχεί τους ιδιοκτήτες του καταστήματος οι οποίοι και άρχισαν να του τηλεφωνούν.
Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, ο αλλοδαπός δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις, ωστόσο έστειλε μήνυμα πως θα επιστρέψει το αυτοκίνητο.

Η σύλληψή του έγινε τελικά μετά από καταγγελία των ιδιοκτητών στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου όπου βρισκόταν περιμένοντας να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την πατρίδα του, ενώ διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε εμπλακεί σε ατύχημα και είχε προκληθεί ζημιά σε αυτό αξίας 6.500 ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση του πραγματογνώμονα!

Μετά τη σύλληψή του, σε βάρος του 33χρονου Άγγλου ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και στις 14 Αυγούστου 2018 κάθισε στο εδώλιο του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου όπου κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκισης 40 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ το δικαστήριο έκρινε πως η έφεσή του δεν πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο 33χρονος είπε ότι είναι άνεργος στην πατρίδα του, δεν έχει χρήματα και πως το ταξίδι στη Ρόδο, διάρκειας τεσσάρων ημερών,  του το έκαναν δώρο για τα γενέθλιά του φίλοι και συγγενείς. Το αυτοκίνητο είπε ο αλλοδαπός δεν το επέστρεψε γιατί είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και είχε προκαλέσει σε αυτό ζημιές. Έτσι φοβήθηκε να το πάει πίσω στο κατάστημα που το είχε ενοικιάσει.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πήγε στο αεροδρόμιο και εκεί έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σε έναν τυχαίο άνθρωπο για να το επιστρέψει, είπε ότι δεν έχει χρήματα για να καλύψει τη ζημιά και ζήτησε να κάνει διακανονισμό και να δίνει 200 ευρώ μηνιαίως.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή στέλνοντας τον στη φυλακή.