Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον δια χειρός Αλέξανδρου  Λουϊζίδη

Στo  πλαίσιo  του Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων, παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή  το βράδυ στον χώρο του κινηματοθέατρου Ρόδον,  το  Ντοκιμαντέρ " Τα φυσικά οικοσυστήματα της Ρόδου" του Αλέξανδρου Λουιζίδη. 

Αξίζει κανείς να παρακολουθήσει την τοποθέτηση του ροδίτη σκηνοθέτη, ο οποίος είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος με θέματα που αφορούν την οικολογία και το περιβάλλον.

Η εκδήλωση, που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου περιβάλλοντος Ρόδου, αφορούσε την κλιματική αλλαγή και ήταν  αφιερωμένη στο περιβάλλον του νησιού μας με τις ομορφιές και τα προβλήματα του.

Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης  έκθεση φωτογραφίας και δυο sort videos του Μιλτιάδη Λουιζίδη (Milton Louiz) με θέματα "Τανζανία" και "Καστελόριζο".  Η διανομή του ντοκυμαντέρ θα γίνεται δωρεάν για εκπαιδευτικούς λόγους.

Η ταινία τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ της φύσης) του Αλέξανδρου Λουϊζίδη μπορεί να αξιοποιηθεί από το Κ.Π.Ε.Πεταλούδων ως ένα αποτελεσματικό εκπαιδευτικό εργαλείο στις περιβαλλοντικές του δραστηριότητες.

Για τη γνωριμία της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας. Για ευαισθητοποίηση, δράση και προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς οικοσυστήματος.. Με ισχυρό σύμμαχο και συνεργάτη τον δραστήριο Σύλλογο Προστασίας του Περιβάλλοντος Ρόδου.