«Παρελθόν» για την παράταξη Γαλουζή ο Γιάννης Διαμαντής – Δεκτή η παραίτησή του από τον τ. Δήμαρχο

Αλλαγές της σύνθεσης και των συσχετισμών στην παράταξη του Γιάννη Γαλουζή, που θα έχει «επιπτώσεις» και στις «λεπτές ισορροπίες» στην σύνθεση της νέας συνεργατικής πλειοψηφίας, φέρνει η απόφαση του Πρωτοδικείου και η παραίτηση του Γιάννη Διαμαντή.

Με δελτίο τύπου,  που υπογράφει ο επικεφαλής, κοινοποιείται η αποδοχή της παραίτησης του Γιάννη Διαμαντή,  από μέλος της παράταξης «Νέα Κάλυμνος».

Ο επί 5 χρόνια Πρόεδρος της ΑΝΕΚ και στέλεχος της δημοτικής ομάδας που άσκησε διοίκηση στον Δήμο την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με το δ.τ. αποτελεί «παρελθόν», καθώς παραιτήθηκε από μέλος της παράταξης.

Προηγήθηκε ανακοίνωση του ιδίου, Γ. Διαμαντή, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσφατο γεγονός της αποδοχής της ένστασης από το Πρωτοδικείο του Γιώργου Τρικοίλη και «της αφαίρεσης εννέα (9) ψήφων» από τον ίδιο, γεγονός που κατοχυρώνει την 6η εκλόγιμη θέση στον τελευταίο.

Στην δήλωσή του ο Γ. Διαμαντής, δηλώνει πως θα προσφύγει κατά του αποτελέσματος και θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του, καθώς, όπως αναφέρει, η εκλογή του ως δημοτικού συμβούλου «είναι η γνήσια έκφραση των συμπολιτών μας».

Με δεδομένη την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου και την δήλωση που δημοσίευσε ο Γιάννης Διαμαντής, ο τ. Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης, έκανε δεκτή την παραίτηση του (που υπέβαλε όπως φαίνεται από το δ.τ.). Έτσι ο τελευταίος «τίθεται εκτός» της παράταξης «Νέα Κάλυμνος», ενώ την θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα καταλάβει, εκτός διαφοροποιήσεως λόγω προηγούμενης δήλωσης, ο Γιώργος Τρικοίλης, που ήταν ο  πρώτος επιλαχών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 26ης Μαϊου.

Οι εξελίξεις για την παράταξη του τ. Δημάρχου ήταν ραγδαίες το τελευταίο διάστημα, καθώς παραίτηση του Γ. Διαμαντή και η κατάληψη της θέσης στο ΔΣ από τον Γ. Τρικοίλη, θα αλλάξει εντελώς τα δεδομένα και τους συσχετισμούς, τόσο σε επίπεδο παράταξης όσο και σε σχέση με την λειτουργία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ακολουθούν το δ.τ. της παράταξης «Νέα Κάλυμνος» και η «Δήλωση» του Γιάννη Διαμαντή.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ»                                            
ΚΑΛΥΜΝΟΣ 19.09.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις (απόφαση Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου & επιστολή Γιάννη Διαμαντή) η Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ κάνει δεκτή την παραίτηση του Γιάννη Διαμαντή  από  μέλος  της  παράταξης.  

Ως επικεφαλής της παράταξης αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το Γιάννη για την μέχρι τώρα προσφορά του στην παράταξη ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ και να του ευχηθώ καλή τύχη στις  από  δω και πέρα επιλογές του.

Η δημοτική παράταξη ΝΕΑ  ΚΑΛΥΜΝΟΣ  συνεχίζει την παρουσία της στα κοινά του τόπου μας με αρχές, προγραμματισμό  και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας.

Για την παράταξη
Ο επικεφαλής
Ιωάννης Γαλουζής
Τ. Δήμαρχος Καλυμνίων  

Πηγή: palmostiskalymnou.blogspot.com