Η ανισότητα εξακολουθεί να υπάρχει…

Διαιτητής από τον Σύνδεσμο Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει το εκτός έδρας παιχνίδι της Ρόδου στην Παλλήνη για την πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Δηλαδή, εκεί από τη …γειτονιά.

Από την Αττική θα μετακινηθεί …στην Ανατολική Αττική. Και αναρωτιέμαι. Είναι δίκαιη αντιμετώπιση για τις νησιωτικές ομάδες; Δεν υπονοώ ότι θα ευνοήσει τη γηπεδούχο ομάδα. Δεν είναι αυτό το πνεύμα μου γράφοντας αυτό το άρθρο. 

Εννοώ όμως ότι το εξοδολόγιο της διαιτησίας για τη γηπεδούχο ομάδα θα είναι ιδιαίτερα μικρό σε σχέση με τα εξοδολόγια που θα κληθεί να πληρώσει φέτος η Ρόδος στα εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος.

Και αυτό είναι κάτι που προφανέστατα ισχύει και για τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στη Football League: τον Διαγόρα και τον Ιάλυσο. Δεν μπορεί μια ομάδα να πληρώνει 300 ευρώ για τη διαιτησία και μια άλλη του ίδιου πρωταθλήματος να καλείται να δώσει τουλάχιστον 1000 ευρώ! 

Και μάλιστα καμιά φορά είναι και πολύ παραπάνω διότι έρχονται στη Ρόδο διαιτητές ακόμα και από τη Βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να …φουσκώνει επικίνδυνα. Είναι κάτι που το ζήσαμε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν λέω σώνει και καλά οι ομάδες της Αττικής να πληρώνουν 1000 ευρώ στη διαιτησία. Αλλά σε ένα πρωτάθλημα δεν θα πρέπει να υπάρχουν ίσοι όροι για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν;

Γιατί δεν ορίστηκε στο παιχνίδι της Παλλήνης ένας διαιτητής εκτός Αθηνών;  Γιατί δεν μπήκε ένας διαιτητής από τη Λάρισα ή τη Βοιωτία ας πούμε; Γιατί όχι από την Καλαμάτα (από την οποία είναι ο ένας «βοηθός»); Γιατί δεν είναι όλο το τρίο από την Καλαμάτα;  Εκφράζω απορίες που θεωρώ ότι υπάρχουν στο μυαλό και των απλών φιλάθλων που διαβάζουν τώρα αυτές τις σειρές.

Αν και έχουν γίνει πολύ σημαντικές προσπάθειες από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτη Διακοφώτη και τουλάχιστον οι παρατηρητές είναι από τον Σύνδεσμό μας (ευτυχώς δηλαδή και αυτός), εντούτοις η ανισότητα εξακολουθεί να υφίσταται και τη ζουν στο πετσί τους συχνά πυκνά οι παράγοντες των ροδίτικων ομάδων. 

Όταν μάλιστα υπάρχουν φωνές και αντιδράσεις από τις ομάδες του Λεκανοπεδίου της Αττικής επειδή θα κάνουν και ένα ταξίδι στη Ρόδο, ε τότε είναι που βγαίνεις από τα ρούχα σου και αναρωτιέσαι αν αυτοί οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις ομάδες αυτές αντιλαμβάνονται πραγματικά τι σημαίνει να συντηρείς μια ομάδα στην Επαρχία και δη σε νησιωτική περιοχή.

Δραγάτης Δημήτρης