ΕΠΣ Δωδεκανήσου: «Η Ρόδος δικαιούται νέο γήπεδο!»

Τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου φέρνει και πάλι στην επιφάνεια η διοίκηση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Με αφορμή την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Δημοτικό Στάδιο με την κατεδάφιση του τοιχίου και την μη αποπεράτωση του, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, εξαπολύοντας παράλληλα εμμέσως πλην σαφώς και βολές προς τον Δήμο Ρόδου για την καθυστέρηση που παρατηρείται.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:
 «Με αφορμή την επιστολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, απευθυνόμενη προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου, για την παρούσα κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, είναι απορίας άξιο που ο Διοικητής της Αστυνομικής Δύναμης Ρόδου είχε την ευθιξία να καταγράψει και να αποτυπώσει τα προβλήματα του γηπέδου, ενώ και μετά την κατεδάφιση της εξέδρας κανένας δεν είχε την ευαισθησία από το Δήμο Ρόδου, να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία καταγραφής και να δώσει άμεσες και αξιόπιστες λύσεις για το μοναδικό γήπεδο της πόλης της Ρόδου, που φιλοξενεί αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων.

Αναρωτιόμαστε, τι πρέπει να γίνει για να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι τη σοβαρότητα του θέματος, η Ρόδος δικαιούται ένα γήπεδο σωστών προδιαγραφών. Ελπίζουμε, η συνάντηση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αθλητισμού Δωδεκανήσου κ. Νικολή, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων & Υπηρεσίας Δόμησης κ. Δράκο, τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Κολιάδη και τους υπευθύνους των δύο Σωματείων «ΠΑΕ ΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ» και «ΑΣ ΡΟΔΟΣ»,  να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα, ώστε να διορθωθούν πράγματα που εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν υλοποιηθεί. Καλούμε, τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κόνσολα, τους Βουλευτές Δωδεκανήσου, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράση ώστε το νησί της Ρόδου, η ναυαρχίδα του τουρισμού, να αποκτήσει επιτέλους ένα νέο και σύγχρονο γήπεδο  όπως ακριβώς της αρμόζει, για να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου και κύρους.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας στερήσει τους στόχους και το όνειρο, η Δωδεκάνησος να έχει ομάδες που θα αγωνίζονται στις μεγάλες κατηγορίες.
Για όσα μπορούμε να πετύχουμε στο μέλλον, θα κριθούν από την αβίαστη προσπάθεια όλων μας.

 Υ.Γ.: Δεν επαιτούμε, απαιτούμε!»

ΑΣ Ρόδος: «Συμφωνούμε απόλυτα»
Απόλυτα σύμφωνη με τα όσα αναφέρει η ΕΠΣΔ είναι η διοίκηση της Ρόδου. Αυτό εκφράζει με δική της ανακοίνωση.

Αναλυτικά:
«Απόλυτα συμφωνούμε με την ανακοίνωση της ΕΠΣΔ στην οποία αναφέρονται τα προβλήματα αλλά και η ανάγκη για άμεση επίλυση του γηπεδικού της πόλης μας!  Η δική μας φωνή που πολλές φορές ακούστηκε ενώνεται με της Ενωσης για να καταφέρουμε όλοι μαζί το αυτονόητο: ΑΜΕΣΑ εύρεση πόρων για να αποκτήσει η Ρόδος ένα γήπεδο ποδοσφαίρου διεθνών προδιαγραφών…».