Βράβευση μαθητών που συμμετείχαν  και διακρίθηκαν σε διαγωνισμό φωτογραφίας

Τα παιδιά που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό φωτογραφίας με τον τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες μέσα μας και γύρω μας» βραβεύτηκαν χτες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το κέντρο πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψηχοκοινωνικής υγείας «ΔΙΟΔΟΣ» με τη στήριξη του «ΚΕΚ Γεννηματάς» τη σχολική χρονιά 2018-2019, και οι φωτογραφίες που ψηφίστηκαν από τους επισκέπτες της έκθεσης ως οι καλύτερες, συμπεριελήφθησαν στο ημερολόγιο του κέντρου για τη νέα χρονιά.

Οι φωτογραφίες που βραβεύτηκαν με επαίνους και σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούσαν ομαδική δουλειά, ήταν δημιουργίες παιδιών από τα εξής σχολεία: 17ο δημοτικό σχολείο Ρόδου, ΕΝΕΕΓΥΛ, 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου, Λύκειο Σορωνής, Λύκειο Αρχαγγέλου. Πολλά από τα παιδιά βρέθηκαν χτες στην περιφέρεια και μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους παρέλαβαν τους επαίνους τους.

Αναφερόμενη στην έκθεση φωτογραφίας η Ιωάννα Μαρίνου επιστημονικά υπεύθυνη στο κέντρο «ΔΙΟΔΟΣ» έκανε λόγο για μία όμορφη γιορτή για τα παιδιά και πρόσθεσε ότι η εκδήλωση αφορούσε στη βράβευση μαθητών, των οποίων οι φωτογραφίες διακρίθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας που υλοποίησε στο τέλος της σχολικής  χρονιάς 2018-2019 το «ΔΙΟΔΟΣ».

«Στο πλαίσιο μίας εικαστικής έκθεσης υπήρξε και ένας διαγωνισμός φωτογραφίας με τη διαφορά ότι φέτος το κοινό που ψήφισε τις φωτογραφίες ήταν όλοι οι επισκέπτες της έκθεσης. Δεν υπήρξε κριτική επιτροπή όπως πέρυσι, αλλά όσοι επισκέφθηκαν την έκθεση ψήφισαν στο τέλος τις καλύτερες φωτογραφίες. Το θέμα της φωτογραφίας ήταν «Χτίζοντας γέφυρες μέσα μας και γύρω μας». Αυτός είναι και ένας από τους στόχους του κέντρου πρόληψης, να ρίξει και να χτίσει γέφυρες με τα σχολεία, τους ενήλικες αλλά και με την ευρύτερη κοινότητα και φυσικά με την τοπική αυτοδιοίκηση μέρος της οποίας είναι και η «ΔΙΟΔΟΣ».

Αποτέλεσμα αυτής της διάκρισης ήταν όπως και πέρυσι ένα ημερολόγιο, το καινούριο ημερολόγιο της «ΔΙΟΔΟΥ» για το 2020 με θέμα «Χτίζοντας γέφυρες μέσα μας και γύρω μας» που διανέμεται δωρεάν με την υποστήριξη του «ΚΕΚ Γεννηματάς», και της προέδρου του Χαρούλας Γιασιράνη» κατέληξε η κ. Μαρίνου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της «ΔΙΟΔΟΥ» δημοτικός σύμβουλος Σάββας Καλαθενός, κατά το σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους στο κέντρο, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, λέγοντας ότι ήρθε η ώρα του αποχωρισμού μετά από πέντε χρόνια. Όπως είπε πριν αναλάβει την προεδρία δε γνώριζε τα όσα σημαντικά κάνει το κέντρο και ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στα παιδιά προτρέποντάς τα να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις.

Τέλος η πρόεδρος του «ΚΕΚ Γεννηματάς» Χαρούλα Γιασιράνη, μιλώντας για το ημερολόγιο των παιδιών δήλωσε: «Είναι ένα ημερολόγιο που φρόντισε η «ΔΙΟΔΟΣ» να γίνει με τα έργα των παιδιών με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες». Για εμένα το «Χτίζοντας γέφυρες» είναι μία στάση ζωής γιατί όπου αποφασίζω να ασχοληθώ κάνω αυτό ακριβώς το πράγμα. Ο τίτλος, μου ταίριαζε σαν προσωπικότητα, ενώ κατάλαβα και πόσο σημαντική δουλειά γίνεται στο κέντρο.

Η υποστήριξη του κέντρου «ΔΙΟΔΟΣ» τόσο από την περιφέρεια όσο και από το «ΚΕΚ Γεννηματάς» ήταν αμέριστη, γιατί καταλαβαίναμε πόση σημασία έχει αυτό που κάνουν. Σκιαγραφεί την ψυχή των παιδιών μέσα από τη δική τους έκφραση. Το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας αποτυπώθηκε πέρσι και φέτος σε ένα ημερολόγιο. Είμαι χαρούμενη που ήμουν δίπλα σε αυτές τις δράσεις. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσα παιδιά πήραν μέρος στην έκθεση και ειδικά σε αυτά που διακρίθηκαν. Συγχαίρω τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και το προσωπικό της «ΔΙΟΔΟΥ» αλλά και το δ.σ.»

Απευθυνόμενη τέλος στα παιδιά είπε: «εσείς είστε εκείνα που θα πάρετε τη σκυτάλη και θα προχωρήσετε αυτή την κοινωνία με θετική ενέργεια και αισιοδοξία και με όνειρα. Κυνηγήστε τα όνειρά σας».
 

Η φωτογραφία της Αστερόπης Παντελάκη, από το 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου, στο εξώφυλλο του ημερολογίου
Η φωτογραφία της Αστερόπης Παντελάκη, από το 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου, στο εξώφυλλο του ημερολογίου