Αλήθειες πίσω από τ’ αποτελέσματα

Αλήθειες πίσω από τ’ αποτελέσματα

Αλήθειες πίσω από τ’ αποτελέσματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 192 ΦΟΡΕΣ

Οι συσχετισμοί στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας άλλαξαν και όποιοι δεν το ‘χουν πάρει χαμπάρι, αγνοούν παράλληλα το ότι το τοπικό ποδόσφαιρο είναι μια μικρογραφία του τι συμβαίνει σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας.

Το περασμένο Σάββατο, η πρώτη αγωνιστική δεν επιφύλασσε καμιά μεγάλη έκπληξη, παρόλα αυτά πίσω από τα αποτελέσματα κρύβονται μεγάλες αλήθειες κι ένας χάρτης με την πορεία στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Τα «μεγαθήρια» μας βρίσκονται πια στις εθνικές κατηγορίες και η ευκαιρία για τις ομάδες μικρότερου… βεληνεκούς είναι εδώ για ν’ αποδείξουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν σύνολα που εκτός από τα ψυχρά αποτελέσματα, είναι ικανά να ξαναφέρουν τον κόσμο στα γήπεδα.

Είναι αυτό που λείπει τόσο τα τελευταία χρόνια, αφού όπου πέφτει το χρήμα χάνεται η εμπιστοσύνη και η αγάπη για τη ρομαντική αυτή πλευρά του …χωμάτινου τοπικού και της σκόνης των τάκλιν.

Ένας χορός των χιλιάρικων ξεκίνησε πριν μια βδομάδα, και η ολοκλήρωση του θα δείξει ποιοι θα έχουν κάνει βήματα γοργά, ποιοι θα κουραστούν νωρίς και ποιοι, έστω και αργά, μπήκαν στον κύκλο, έπιασαν από το χέρι τον διπλανό τους και τον έσυραν για τα προσχήματα.

Πολλές φορές οι λαμπρές σελίδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου γράφονται με τα πιο φτηνά στυλό, η αγωνία καλύπτεται από τον καπνό τσιγάρων, φτηνών επίσης, με άγνοια κινδύνου και το σούρουπο, μετά τη λήξη, τα σχόλια όλων όσοι έζησαν αληθινά για 90 λεπτά, σπάζουν κόκαλα.

Ο χορός, όπως και το τρένο που περιέγραψα αλληγορικά μερικές μέρες πριν, κυλά, κι εξαρτάται από τον ποιος είναι μπροστά και ποιοι καθορίζουν το ρυθμό των οργάνων μα και την ένταση του ήχου. Είτε μπροστά είτε πίσω, μόνη σημασία έχει το χαμόγελο, μόνο έτσι θα περάσουν καλά όσοι είναι μέσα στον κύκλο και οι απ’ έξω, όταν θα χρειαστεί να χειροκροτήσουν.

Κι αν σηκωθεί κανένας κουστουμάτος να ρίξει πολύ χρήμα στους μουσικούς να ‘ναι μόνο για καλό, όχι για τη μόστρα του.

Σήμερα δείτε πίσω από τ’ αποτελέσματα, ίσως έτσι βγάλετε καθαρά συμπεράσματα πολύ πριν το τέλος της κούρσας…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο