Flashback: Η «χρυσή» δεκαετία του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας και τα δύο κύπελλα Δωδεκανήσου

Flashback: Η «χρυσή» δεκαετία του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας και τα δύο κύπελλα Δωδεκανήσου

Flashback: Η «χρυσή» δεκαετία του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας και τα δύο κύπελλα Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1201 ΦΟΡΕΣ

Η «χρυσή» δεκαετία (1995-2005) του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας συνοδεύτηκε από την κατάκτηση δύο Κυπέλλων Δωδεκανήσου το 1998 και το 1999.

Την πρώτη φορά οι Μαλωνίτες επιβλήθηκαν του Φοίβου με 2-1 και την επόμενη χρονιά ο αγώνας με τον Απόλλωνα Καλυθιών έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα, για να επιβληθούν τελικώς οι «κιτρινόμαυροι» 4-3 στα πέναλτι.

Η ομάδα όμως πρωταγωνιστούσε και στην Α’ Κατηγορία με παίκτες προερχόμενους κυρίως από το χωριό της Μαλώνας και τον διευρυμένο καποδιστριακό Δήμο Αρχαγγέλου.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του τερματοφύλακα Παναγιώτη Τριγένη, η οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια προπόνησης στο γήπεδο Μαλώνας τον Ιανουάριο του 1998.

Στον τελικό μάλιστα εκείνο οι παίκτες του Αγίου Γεωργίου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του κατάμεστου Δημοτικού Σταδίου Ρόδου κρατώντας πανό που έγραφε «Παναγιώτη ζεις, εσύ μας οδηγείς».

Ήταν μια εικόνα ανεξίτηλη όλων όσοι βρέθηκαν στον αγώνα κατά τον οποίο ο Αργύρης Σκυλλαράκης σκόραρε στα τελευταία λεπτά και χάρισε τον τίτλο στον Άγιο Γεώργιο. Στη φωτογραφία είναι η ομάδα της περιόδου 1997-98 από το γήπεδο Μαλώνας στην οποία βρίσκονται οι:

Α’ σειρά από αριστερά: Αναστάσιος Καραγιάννης (αντιπρόεδρος), Μιχάλης Σαρούκος (φροντιστής), Κακούλης Μ., Παπαγρηγορίου Ν., Καλαμπίχης Μ., Σκυλλαράκης Α., Παντίδος Κ., Μιχάλης Χατζημανώλης (γενικός αρχηγός).

Β’ σειρά: Στέφανος Κουφού (παράγοντας), Εμμανουήλ Σταματάκης (πρόεδρος), Νίκος Σκυλλαράκης (παράγοντας), Μαχαίρας Μ., Τριγένης Π., Δημητριάδης Γ., Παναγιώτου Ν., Παναγιώτου Α., Φλεβάρης Κ., Χατζηπαναγιώτης Π. (παράγοντας), Γιαννέλης Γ. (γενικός γραμματέας), Κόπελος Γ. (παράγοντας).

Γ’ σειρά: Κωνστάντουρας Α. Στεφανάκης Θεοδόσης, Κακούλης Χ. Δράκωνας Ι., Καπέλλας Ν., Στέργος Παρδαλός (παίκτης και προπονητής), Σκυλλαράκης Χ., Ορφανίδης Γ. (παράγοντας)

Διαβάστε ακόμη

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Αυτά ισχύουν με τον υποβιβασμό

ΑΕΡΑ-ΙΑΛΥΣΟΣ: Κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα!

Β’ Κατηγορία: Ο Αγγελάκης νέος τεχνικός των Πανθήρων

Συνέχεια αγώνων στο ροδίτικο μπριτζ

Λαμπαδηδρόμος στο Καστελλόριζο ο δρομέας και προπονητής του Ανταίου, Σάββας Πότσος

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι ο Κλεάνθης Κυριάκου!

Νικητής με απίστευτο ρεκόρ στον Μαραθώνιο Ρόδου ο Κενυάτης Μόουζες Κίπτοο Κούργκατ

Γ' Εθνική: Μεγάλο παιχνίδι στ’ Αφάντου