Άμεσες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου

Άμεσες είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου προκειμένου να μπορέσει να πάρει άδεια για να χρησιμοποιείται στα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Football League αλλά και σε αυτά της Γ’ Εθνικής.

Αυτό είναι το σημαντικό συμπέρασμα που βγήκε από τη χθεσινή συνάντηση που έγινε στο Στάδιο της πόλης μας, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΔΟΠΑΡ Αλέξη Κολιάδη, του εντεταλμένου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αθλητικά θέματα Νίκου Νικολή, του εκπροσώπου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Χρυσόστομου Ψέλλα αλλά και αντιπροσωπείας των ομάδων του Διαγόρα και της Ρόδου.

Εκ μέρους των «κυανέρυθρων» το παρών έδωσε ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος Κώστας Χρυσοχοΐδης και το μέλος της διοίκησης Νίκος Σαββαΐδης και από τους «πράσινους» ο πρόεδρος Αντώνης Μαρτίνης και ο τεχνικός διευθυντής Νικήτας Μαλλιάκας. Παρών ήταν επίσης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Σταδίου κ. Γεσάκης.

Οι βασικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν έχουν να κάνουν με τις εξέδρες με κυριότερη την τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων παντού. Υπενθυμίζουμε πως για να μπορούν να ανοίξουν οι εξέδρες στα παιχνίδια της Football League είναι απαραίτητο να έχουν καθίσματα αλλιώς δεν θα είναι εφικτή η έκδοση εισιτηρίων.

Είναι δεδομένο, ότι μέχρι την αποκατάσταση του τοιχίου που έχει πέσει (που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα γίνει), οι θύρες 3 και 4 θα παραμείνουν κλειστές και δεν θα είναι εφικτό να χρησιμοποιηθούν από το κοινό. Θα «σφραγιστούν» μάλιστα με ενισχυμένες σιδεριές για να μην είναι εφικτή η πρόσβαση ούτε στο ελάχιστο. Είναι κάτι που κρίθηκε απαραίτητο για λόγους ασφαλείας όπως έχει ζητήσει και η Αστυνομική Διεύθυνση της Δωδεκανήσου. Οι θύρες αυτές θα ανοίξουν ξανά όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα με το τοιχίο.

«Φεύγει» και το κουβούκλιο
Επίσης, το αμέσως επόμενο διάστημα θα απομακρυνθεί και το κουβούκλιο των δημοσιογράφων από την θύρα 6, καθώς πλέον είναι επικίνδυνο αλλά και αχρείαστο, μιας και οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κάνουν την δουλειά τους από τη σκεπαστή εξέδρα.

Επιπρόσθετα,  θα τοποθετηθεί ειδική φυσούνα που θα συνδέει τα αποδυτήρια με τον αγωνιστικό χώρο ενώ θα οργανωθεί και το ιατρείο του γηπέδου το οποίο θα πρέπει να εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα ιατρικά εργαλεία (μεταξύ αυτών και απινιδωτή).

Οι τελευταίες δυο παρεμβάσεις είναι άκρως απαραίτητες, δεδομένου ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι εφικτό να δοθεί άδεια, τουλάχιστον για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Football League, όπως ορίζει και η σχετική προκήρυξη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλες οι άμεσες παρεμβάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες δυο εβδομάδες ενώ όπως φαίνεται «βολεύει» ότι ο Διαγόρας είναι τιμωρημένος με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (τιμωρία που του επιβλήθηκε για τα όσα είχαν γίνει στο μπαράζ ανόδου με την Καλαμάτα), άρα υπάρχει μεγαλύτερη πολυτέλεια του χρόνου για να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες.