Επιτροπές κοινωνικών θεμάτων  και περιβάλλοντος στην περιφέρεια

Τη συγκρότηση των δύο Επιτροπών της Περιφέρειας, Περιβάλλοντος και Κοινωνικών θεμάτων, ανακοίνωσε χθες ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή την πρώτη τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου αύριο, Κυριακή, στη Ρόδο.

Καταρχήν, είπε ότι βασικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι το πλάνο τουριστικής προβολής για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα, θα γίνει συγκρότηση όλων των οργάνων, των Εταιρειών της Περιφέρειας και των Επιτροπών που θα στελεχωθούν με το νέο πολιτικό προσωπικό ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά.

Σχετικά με τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος να συστήσει η Περιφέρεια Επιτροπές (σ.σ. δυνητικά), όπως είπε ο Περιφερειάρχης θα αξιοποιήσουν και τις δύο-κάτι πάντως που δεν θα γίνει στην αυριανή συνεδρίαση αφού ακόμη δεν έχουν έρθει όλα τα ΦΕΚ για την ανάθεση καθηκόντων.

Η απόφασή του είναι η πρώτη να είναι η Επιτροπή περιβάλλοντος που υπήρχε και την προηγούμενη θητεία, η οποία παίρνει πάνω της ένα σημαντικό φορτίο που είναι κυρίως οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η δεύτερη Επιτροπή θα ασχοληθεί με θέματα κοινωνικά γιατί όπως είπε δεν πρέει να χάνουμε και τη διάσταση αυτή και έχουμε ζητήματα.  Πρόθεςή του, λοιπόν, είναι με έμφαση να ασχοληθούν με τις εξαρτήσεις γιατί η εικόνα που έχουν είναι ότι, εντοπισμένη σε κάποια νησιά, υπάρχει έξαρση στο θέμα των εξαρτήσεων.

Μάλιστα, το 2020 η Περιφέρεια θα έχει στη διάθεσή της και χρηματοδότηση τέτοια που να μπορεί να σχεδιάσει παρεμβάσεις πάνω σε τέτοια θέματα.

Θέλει ακόμη να στείλουν το μήνυμα ότι η οικονομία είναι μία διάσταση πολύ σημαντική στη ζωή μας αλλά εξίσου σημαντικό είναι ο κοινωνικός ιστός να μη διαρραγεί και η υγεία μιας κοινωνίας σημαίνει ότι σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη φροντίδας για οποιοδήποτε λόγο να είμαστε εκεί και να προσφέρουμε τη βοήθειά μας.

Έτσι, θα επιζητήσουν τη συνδρομή συλλογικοτήτων, κοινωνικών φορέων και εθελοντικών ομάδων τις οποίες έχουν ήδη καταγράψει ώστε να τους δώσουν τη χρηματοδότηση αυτή για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους πιο αποτελεσματικά.