Αλέξανδρος Κολιάδης: Δεν πρόκειται να υπάρξει περίοδος χάριτος για τον ΔΟΠΑΡ

Αλέξανδρος Κολιάδης: Δεν πρόκειται να υπάρξει περίοδος χάριτος για τον ΔΟΠΑΡ

Αλέξανδρος Κολιάδης: Δεν πρόκειται να υπάρξει περίοδος χάριτος για τον ΔΟΠΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2528 ΦΟΡΕΣ

Με τα… μανίκια σηκωμένα και με όρεξη για σκληρή δουλειά, κατέφθασε στον ΔΟΠΑΡ ο νέος πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, παρότι ακόμη δεν εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου η τοποθέτηση των νέων προέδρων των δημοτικών οργανισμών που έχουν προταθεί από τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, κάτι που ασφαλώς όμως αποτελεί τυπική διαδικασία.

Ο κ. Κολιάδης μίλησε στη «Ροδιακή» για τις πρώτες του ημέρες στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού και αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ότι για εκείνον δεν πρόκειται να υπάρξει καθόλου περίοδος χάριτος. Άλλωστε εκτός από ξεναγός αποτελεί και άνθρωπο του αθλητισμού και ως εκ τούτου γνωρίζει σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που υπάρχουν.

Ήδη μάλιστα κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ζήτημα με το τοιχίο που κατεδαφίστηκε –λόγω επικινδυνότητας- στην εξέδρα του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να έχει διευθετηθεί από… χθες.

Αναφορικά με τις πρώτες ημέρες του ως επικεφαλής του ΔΟΠΑΡ, ο κ. Κολιάδης σημείωσε πως «έχουμε κάνει ήδη 2-3 συσκέψεις στα γραφεία του οργανισμού και συνάντησα ένα μέρος των εργαζομένων εκεί. Νομίζω ότι ήταν πολύ ωραίες και εποικοδομητικές συναντήσεις. Βεβαίως αυτό που ανέφερα και στο οποίο δίνω σημασία είναι η άριστη συνεργασία μεταξύ μας, για να μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη του πολιτισμού και του αθλητισμού στο νησί της Ρόδου».

Ο ίδιος με αρκετή δόση… αυτογνωσίας υπογράμμισε πως «η ευθύνη του ΔΟΠΑΡ είναι αρκετά μεγάλη. Είναι θετικό το ότι ξεκινώντας τις συναντήσεις με φορείς και παράγοντες έχουμε ένα κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από το να προσφέρουμε όλοι μας, ο καθένας από τη θέση που του ανατέθηκε και τις αρμοδιότητες που έχουμε. Θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά για την άμεση επίλυση των προβλημάτων».

Ο ρόλος του ΔΟΠΑΡ είναι διττός και εκτίνεται τόσο στον αθλητισμό, όσο και στον πολιτισμό. Ο κ. Κολιάδης χωρίς να εμβαθύνει ακόμη στον τρόπο που θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και εν αναμονή ασφαλώς του ορισμού και του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου (σ.σ. αναμένεται να τοποθετηθεί ο Μιχάλης Σεΐτης), αναφέρθηκε στα σημεία που είναι άμεσης προτεραιότητας. «Αυτό που προσπαθώ να κάνω τη δεδομένη περίοδο είναι να ενημερωθώ κυρίως για φλέγοντα ζητήματα του οργασμού και αυτά που έχουν άμεση ανάγκη να επιλυθούν, όπως είναι η έναρξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς για τις ομάδες μας στις εθνικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες (Διαγόρας, Ρόδος, Ιάλυσος), όπως επίσης και την ομάδα του Κολοσσού στην Βasket League».

Από τις πρώτες αυτοψίες που έχει κάνει τονίζει ότι «η αλήθεια είναι πως οι εγκαταστάσεις δεν ήταν έτοιμες και ειδικά για το Δημοτικό Στάδιο καλούμαστε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να δώσουμε λύσεις για την ομαλή λειτουργία και ο Διαγόρας να μπορέσει να συμμετέχει στη Football League.

H υποχρέωσή μου ως πρόεδρος και ως οργανισμός είναι να προστατεύσω και να διαφυλάξω την παρουσία των ομάδων μας στα γήπεδα όπου φιλοξενούνται και να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να αγωνιστούν εκεί.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε τα γήπεδά μας να χαρακτηριστούν ακατάλληλα και οι ομάδες μας να αναγκάζονται να αναζητούν άλλα γήπεδα για έδρα».

Για τον Αλέξανδρο Κολιάδη δεν υπάρχει όμως καμία δικαιολογία για την κατάσταση που παρουσιάζουν σήμερα κάποιες από τις εγκαταστάσεις.

«Δεν σημαίνει αυτό όμως ότι δικαιολογείται η πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται εγκαταστάσεις που φιλοξενούν αθλητικά γεγονότα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι κάποιοι στο παρελθόν δεν έλαβαν υπόψη τους τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Αναφορικά με το κομμάτι του πολιτισμού τόνισε: «Σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κώστα Ταρασλιά, ενημερωνόμαστε για ό,τι έχει να κάνει με τον πολιτισμό και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να πραγματοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να προσφέρουμε στους πολιτιστικούς οργανισμούς όλα αυτά τα οποία χρειάζονται. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει γι’ αυτό τον λόγο μια πρώτη συνάντηση στον ΔΟΠΑΡ». Τέλος, ο κ. Κολιάδης ζήτησε απλώς μια μικρή πίστωση χρόνου:

«Ζητώ την κατανόηση για όλες αυτές τις υποθέσεις που εκκρεμούν και που προσπαθώ να ενημερωθώ άμεσα.
Ο ΔΟΠΑΡ χρειάζεται ένα απαραίτητο χρονικό διάστημα ως οργανισμός για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Αλλά υπόσχομαι ότι θα είναι άμεσο και αυτή την εντολή έχω λάβει από τον δήμαρχο».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο