Οι συμμετοχές στο «Ρόδος Mini Cup – Junior Festival»

Έναν σημαντικότατο αναπτυξιακό αγώνα ποδηλασίας διοργανώνει ο Ροδήλιος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην κατηγορία Criterium και Πίστας, με την επωνυμία «Ρόδος Mini Cup – Junior Festival» την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου για μικρές αγωνιστικές κατηγορίες στο «Parking Σκλαβενίτης» που βρίσκεται στο 6o χλμ. της Ρόδου – Λίνδου.

Παράλληλα με τον διασυλλογικό αγώνα, ο Ροδήλιος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φιλοξενούν το πρωτοποριακό «HERO BIKE 2030», την πρωτότυπη σειρά παιδικών ποδηλατικών events, η οποία είναι αφιερωμένη στους 17 Στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Οι κατηγορίες του αγώνα είναι: Παμπαίδες – Παγκορασίδες, και Μίνι (μικρά – μεγάλα) ενώ η πρωτότυπη αθλητική εκδήλωση περιλαμβάνει μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα δεξιοτεχνίας με 17 εμπόδια –Στόχους για παιδιά (ανοικτή συμμετοχή), που αγαπούν το ποδήλατο, ηλικίας από 6 ως και 15 ετών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ποδηλάτες με ενεργό δελτίο της ΕΟΠ για το 2019 στις κατηγορίες που αναφέρονται παραπάνω και κάθε σωματείο συμμετέχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Σε περίπτωση συμμετοχής άνω των 40 αθλητών ανά εκκίνηση, ο διοργανωτής μπορεί να θέσει ένα ανώτατο όριο συμμετοχής ανά σωματείο. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει ενημέρωση εντός 24 ωρών από την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής. Στους αγώνες δεξιοτεχνίας Open των 17 Στόχων η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν αυστηρά την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή. Στη Γραμματεία θα γίνονται εγγραφές μόνο για τις Open κατηγορίες δεξιοτεχνίας. Τα σωματεία δηλώνουν τους αθλητές τους στην ειδική ηλεκτρονική φόρμα – δήλωση στο: info@rodilios.gr

Περισσότερα στοιχεία για τον αγώνα:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΣΥΝΕΔΡΙΟ: θα διεξαχθεί στις 10:10πμ στο χώρο της εκκίνησης και η παρουσία όλων των εκπροσώπων των ομάδων που θα λάβουν μέρος είναι υποχρεωτική.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο διασυλλογικός αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για την ποδηλασία Δρόμου.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ - ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ: ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ– ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: 6,10 μ. (ρυθμιζόμενο), ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ & ΜΙΚΡΑ : 5,69 μ. (ρυθμιζόμενο) Στις κατηγορίες, Παμπαίδων και Πανκορασίδων, σε κάθε στροφή θα αποχωρεί συγκεκριμένος αριθμός αθλητών, περνώντας την γραμμή τερματισμού στις τελευταίες θέσεις.

Ο αριθμός αυτός, θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές στην εκάστοτε κατηγορία. Για τον αγώνα Criterium των Μίνι: Ποδηλάτης ή γκρουπ ποδηλατών των είκοσι (20) ή λιγότερων αθλητών, που έμεινα πίσω και πιάστηκαν ή πρόκειται να πιαστούν από τους ποδηλάτες που προηγούνται θα βγαίνουν εκτός αγώνα με υπόδειξη της Αγωνοδίκου επιτροπής. Εάν πρόκειται για γκρουπ περισσοτέρων των 20 ποδηλατών, ο Αλυτάρχης και η αγωνόδικος επιτροπή θα αποφασίσουν εάν αυτοί οι ποδηλάτες μπορούν να συνεχίζουν ή να αποκλείονται. (κανονισμοί ΕΟΠ 2.7.021)

ΖΩΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Για τον αγώνα Criterium των Μίνι, τεχνική βοήθεια θα παρέχεται από σταθερό σημείο, στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού. Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ο ποδηλάτης έχει δικαίωμα ουδετεροποίησης για έναν (3) γύρους. Μετά την ουδετεροποίηση, ο ποδηλάτης θα ξαναμπεί στην θέση που ήταν πριν το ατύχημα.

Προσοχή: Δεν θα ισχύσει ο κανονισμός ουδετεροποίησης στις τελευταίες δυο στροφές κάθε εκκίνησης. Για τον αγώνα τύπου πίστας με αποκλεισμό: Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος, όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ισχύουν οι διατάξεις του 3.2.226 των κανονισμών της ΕΟΠ (Ουδετεροποίηση αγώνα). Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

ΕΠΑΘΛΑ: Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα, στους 2ο -3 ο μετάλλιο δίπλωμα και στους 4ο - 5 ο - 6 ο δίπλωμα. Σε όλους τους μικρούς αθλητές που συμμετέχουν στις δεξιοτεχνίες θα απονεμηθεί -αναμνηστικό δίπλωμα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές των νικητών του αγώνα θα διεξαχθούν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος των εκδηλώσεων. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.