Κατήφεια και προβληματισμός στον Ηρακλή Μαριτσών

Προβληματισμός υπάρχει στον Ηρακλή Μαριτσών με αφορμή την ήττα από τον Αστέρα Παστίδας στο ουδέτερο γήπεδο της Κρεμαστής. Το γεγονός ότι η ομάδα προηγήθηκε με 2 – 0 στο ημίχρονο και τελικά έχασε με 3 – 2, οπωσδήποτε και δεν άρεσε στην τεχνική ηγεσία και τους υπεύθυνους της ομάδας οι οποίοι αναζητούν τι ήταν αυτό που έφταιξε στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως και η ομάδα παρουσίασε μια εικόνα όχι καλή. 

Από εκεί και πέρα, στο «στρατόπεδο» του Ηρακλή υπάρχουν παράπονα και για τη διαιτησία του Δημήτρη Ατσικνούδα ειδικά για τη φάση του πέναλτι που δίνει στον Αστέρα στο τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου με το οποίο οι τυπικά γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ σε 2 – 1. Στον Ηρακλή θεωρούν ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε χέρι του παίκτη τους. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Θεωρούμε πως ο διαιτητής και οι βοηθοί του έκαναν σημαντικά λάθη στην εξέλιξη του αγώνα, αλλά εμείς δεν είμαστε οι αρμόδιοι για να τα κρίνουμε. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην Ένωση και στον ΤΟΔ και περιμένουμε να πάρουν αυτοί τις σωστές αποφάσεις.

Υπάρχει βίντεο και ο κόσμος θα κρίνει το τι συνέβη. Από εκεί και πέρα αναγνωρίζουμε σαφέστατα και τα δικά μας λάθη και σαν ομάδα θα πρέπει να τα διορθώσουμε άμεσα . Θα συζητήσουμε και θα βρούμε τι φταίει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, προχωράμε μπροστά. Περιμένουμε τον κόσμο στο πλευρό μας στο επόμενο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε κόντρα στον Άρη Αρχαγγέλου».

Πάττας: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»
Ο προπονητής της ομάδας Κώστας Πάττας, στη δική του τοποθέτηση που έκανε για το παιχνίδι, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να είμαστε 4 – 0. Το πέναλτι που δόθηκε στο 44’ δεν ήταν. Η απόφαση αυτή όπως και κάποιες ακόμα υπερβολικά ξεκάθαρες, μας δημιούργησε έναν εκνευρισμό με αποτέλεσμα να κάνουμε πολλά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο διάστημα αυτό δεν ήμασταν για άλλη μια φορά καλοί. Η ευθύνη είναι καθαρά δική μου και κανενός άλλου. Είναι πραγματικά αμαρτία να χάνεις ένα παιχνίδι, το οποίο θα έπρεπε να είχε τελειώσει για εμάς από το πρώτο ημίχρονο, με κάποιες αποφάσεις του διαιτητή».

Κινδυνεύει και με τιμωρία
Ο Ηρακλής δεν είναι μόνο ότι έχασε τους βαθμούς αλλά κινδυνεύει και με τιμωρία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου. Και αυτό διότι ο διαιτητής αναφέρει στο φύλλο αγώνα πως μετά το τέλος του παιχνιδιού, ένα μπουκάλι που εκσφενδονίστηκε από φίλαθλο του Ηρακλή τον «βρήκε» στο πρόσωπο.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν κάνει λόγο για τραυματισμό κάτι που είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Και αυτό διότι αν αναφέρει αυτή τη λέξη, ο Ηρακλής κινδυνεύει ακόμα και με τιμωρία έδρας. Το χρηματικό πρόστιμο πάντως το οποίο αναμένεται να είναι και «τσουχτερό» δεν πρόκειται να το γλιτώσει.