Δύο βραβεία από διεθνές  φεστιβάλ θεάτρου για τη Ρόδο

Μόλις πριν λίγες ημέρες επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Ρωσίας. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Θεατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου  (ΘΕ.ΣΥ.ΔΩ.) «Κουίντα» ο οποίος εδρεύει στη Ρόδο, με τη θεατρική παράσταση “The Birds” που είναι βασισμένη στις “Όρνιθες” του Αριστοφάνη.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στην αγγλική γλώσσα με ρώσικους υπότιτλους ενώ τη μετάφραση, διασκευή του κειμένου και σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί η θεατρολόγος Βίκυ Θεολόγη.  Η αποστολή απαρτίστηκε από τα εξής μέλη του ΘΕ.ΣΥ.ΔΩ.: Βίκυ Θεολόγη, Κατερίνα Τσαβλίδη, Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Βαγγέλης Λαός, Αλέξανδρος Πασχάλης και Άγγελος Γιακουμάκης.

Η ελληνική αποστολή κέρδισε δύο βραβεία αποδεικνύοντας ότι είναι άξια να σταθεί ανταγωνιστικά σε παραγωγές διεθνούς επιπέδου.  Τα δύο βραβεία που κατέκτησε η θεατρική ομάδα «Κουίντα» είναι «Βραβείο καλύτερου θεατρικού Συνόλου» και «Βραβείο καλύτερου ανδρικού πρώτου ρόλου» για την ερμηνεία του Θανάση Ζαχαρόπουλου στον ρόλο του Πειθέτερου.  

Τα μέλη της ομάδας κατά την έναρξη του φεστιβάλ συστήθηκαν ντυμένοι με μυκονιάτικες και ροδίτικες παραδοσιακές ενδυμασίες τονίζοντας τη σημαντικότητα και αδελφότητα  των νήσων του Νοτίου Αιγαίου.  

Η πρόεδρος του ΘΕ.ΣΥ.ΔΩ. Βίκυ Θεολόγη με τη  χρήση προτζέκτορα παρουσίασε τα νησιά του Αιγαίου ενώ αργότερα παρουσίασαν τους παραδοσιακούς χορούς, Μυκονιάτικο μπάλο και Ροδίτικη Σούστα.
Τις παραδοσιακές φορεσιές τους είχαν παραχωρήσει το εκπολιτιστικό σωματείο «Ελληνικοί Λαϊκοί Χοροί» της Ρόδου και ο πολιτιστικός σύλλογος  Μυκόνου «Οι Ανεμόμυλοι».

Άλλες χώρες οι οποίες βραβεύτηκαν είναι οι εξής: Ρουμανία, βραβείο καλύτερης θεατρικής παράστασης και βραβείο δεύτερου αντρικού ρόλου. Ισπανία, βραβείο καλύτερης διαχείρισης πολυμέσων. Αυστρία, βραβείο καλύτερης σκηνογραφίας. Ρωσία, βραβείο καλύτερης χορογραφίας και βραβείο κουστουμιών.

Η ελληνική θεατρική ομάδα «Κουίντα» έχει ήδη προσκληθεί σε επόμενα διεθνή φεστιβάλ προκειμένου να παρουσιάσει το έργο της το οποίο βρίσκει φανατικούς θαυμαστές όπου ταξιδέψει.

Τον ΘΕ.ΣΥ.ΔΩ. στην προκειμένη αποστολή υποστήριξαν οι επιχειρήσεις: MEA TERRA, TAKOYDIS About Water, Exalco S.A., Prince Oliver.

Σημαντική ήταν η συμβολή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τους συνεργάτες του αλλά και  του ταξιδιωτικού γραφείου Contours Travel όπως επίσης και του ξενοδοχείου Rodos Palace.