Σύσκεψη στη Νότια Ρόδο υπό την προεδρία του δήμαρχου Α. Καμπουράκη

Σύσκεψη στη Νότια Ρόδο υπό την  προεδρία του δήμαρχου Α. Καμπουράκη

Σύσκεψη στη Νότια Ρόδο υπό την προεδρία του δήμαρχου Α. Καμπουράκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 572 ΦΟΡΕΣ

«Συνάντηση γνωριμίας» με τα τοπικά συμβούλια της Νότιας Ρόδου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, στο δημοτικό κατάστημα Γενναδίου, παρουσία και του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Τη συνάντηση συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος της περιοχής κ. Νίκος Καραμαρίτης ενώ συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Μιχάλης Σοκορέλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τηλέμαχος Καμπούρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλης Μανέττας και ο εντεταλμένος σύμβουλος πρωτογενούς τομέα κ. Σάββας Καραταπάνης.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Καραμαρίτης, από την επομένη κιόλας του ορισμού του, εγκαταστάθηκε στο γραφείο του στο Γεννάδι όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών ενώ επισκέφθηκε τα συνεργεία και ζήτησε ενημέρωση για όλες τις δραστηριότητες των υπηρεσιών του Δήμου στην περιοχή.

Παράλληλα, είχε συνάντηση και με τον Πρόεδρο της κοινότητας του Γενναδίου κ. Σταύρο Ακκούρη. Αποφασίστηκε, λοιπόν, να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη αυτή το απόγευμα του Σαββάτου προκειμένου να γίνει μία αναλυτική ενημέρωση στους αρμοδίους της νέας Δημοτικής Αρχής για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, τέθηκαν τα πιο σοβαρά θέματα για τη Νότια Ρόδο, με πρώτο βέβαια το…διαχρονικό των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας, κάτι που έχει επιδεινωθεί τελευταία. Μάλιστα, η επιτροπή που συστήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Ηλία Τσέρκη και των εκπροσώπων της περιοχής, αναμένεται να επισκεφθεί, τις επόμενες ημέρες, τον Δήμαρχο.

Ακόμη, τέθηκε το θέμα της ανάγκης για νέα σχολικά κτίρια καθώς ο μαθητικός πληθυσμός ασφυκτιά στα υπάρχοντα, τόσο στο δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, και οι κτιριακές εγκαταστάσεις δεν επαρκούν. Δεν θα μπορούσε, βέβαια, να μην τεθεί και το θέμα με την ύδρευση και τα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε λίγο σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Ζητήματα που τέθηκαν ακόμη είναι η καθαριότητα, η προστασία του περιβάλλοντος κ.α. ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση οδοστρώματος στο Γεννάδι.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, αφού άκουσε τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, είπε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις για όλα αυτά και έδωσε κατευθύνσεις. Τόνισε, ακόμη, ότι όλα τα θέματα θα μπουν σε μία σειρά ώστε να επιλύονται από κοινού με τις υπηρεσίες. Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής για ακόμα μία φορά διεμήνυσαν ότι «ήρθαμε για να δουλέψουμε».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου