Μάνος Κόνσολας: Θέλουμε την Ελλάδα κέντρο τουριστικών σπουδών

«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει το κέντρο των τουριστικών σπουδών στην Μεσόγειο και την Ευρώπη» τόνισε εμφατικά ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας κατά τη διάρκεια της εισήγησής του το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης που διοργάνωσε η Εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss.

Στη συνεδρία με θέμα «Εκπαίδευση & Κατάρτιση για την 4η Βιομηχανική επανάσταση» ο κ. Κόνσολας επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που δίνει η νέα Κυβέρνηση στα θέματα της εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι αν δεν ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, η χώρα θα χάσει τη δυνατότητα να προσελκύσει σπουδές από το εξωτερικό σε ξενόγλωσσα τμήματα για τη γαστρονομία και τον τουρισμό, τον ψηφιακό τουρισμό, τον καταδυτικό τουρισμός κ.ά.

«Η μετάβαση στην 4η βιομηχανική επανάσταση και οι αλλαγές που θα επιφέρει στην παραγωγή και την απασχόληση επιβάλλουν αυτή την ανατροπή, αυτή την πρόκληση» υπογράμμισε και εξήγησε ότι η εκπαίδευση είναι προτεραιότητα για το υπουργείο Τουρισμού.

Ανέφερε επίσης ότι ήδη το υπουργείο έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και επιστημονικούς φορείς και προχωρά σε μνημόνια συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια, που έχουν σχολές τουρισμού, τα Ινστιτούτα και τα Επιμελητήρια, προκειμένου σύντομα να κατατεθεί νομοσχέδιο για τις τουριστικές σπουδές στην Ελλάδα, κάτι που, όπως τόνισε, «δεν μπορεί να περιμένει άλλο η χώρα».