Όλα έτοιμα για τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου

Την 31η διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου θα φιλοξενήσει φέτος το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. 

Στη Λέσβο λοιπόν βρέθηκαν για το λόγο αυτόν προχθές ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου που μαζί με τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου Μάριο Ντουντούλα και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, γενικό διευθυντή Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Παύλο Μιχαλακέλη έδωσαν συνέντευξη Τύπου για τη  σπουδαία διοργάνωση. Παρευρέθηκαν επίσης, εκπροσωπώντας τους αθλητές οι πρωταθλητές Όλγα Φιάσκα, Μαρία Κάσου και Στράτος Ντζιμής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, στους αγώνες θα πάρουν μέρος πάνω από 400 αθλήτριες και αθλητές από 40 συλλόγους 16 νησιών του Αιγαίου, ενώ θα συμμετάσχουν και αθλητές από 7 σχολεία ΑΜεΑ. Τα Δωδεκάνησα θα εκπροσωπήσουν με 109 αθλητές-αθλήτριες στο σύνολό τους οι παρακάτω σύλλογοι κατά σειρά στην πανελλήνια κατάταξη: ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, ΑΟ Σταματίου, Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000, Εύδαμος Κω, ΑΟ Καλλιπάτειρα, ΓΑΣ Υγεία Ρόδου, ΓΣΝ Λέρου, Νίκη Ρόδου, Ξάνθος ο Πάτμιος, Ιπποκράτης ο Κώος, Δάφνη Ρόδου, Ροδιονίκες, Ηρακλής Λάρδου και Αθλητική Ακαδημία Ρόδου. 

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα αυτών των αγώνων για την σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των νησιών μέσα από την αθλητική δραστηριότητα, αλλά και στην προσφορά στις τοπικές κοινωνίες,  αφού με αφορμή τη διοργάνωσή τους βελτιώνονται ή κατασκευάζονται νέες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Επίσης οι Αιγαιοπελαγίτικοι συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο εκάστοτε νησί αφού κατά μέσο όρο σε μια μη τουριστική περίοδο το επισκέπτονται πάνω από 500 μέλη αποστολών.  

Στη Μυτιλήνη τους αγώνες πρόκειται να παρακολουθήσουν πολλοί μαθητές μετά από ενέργειες και πρόσκληση του δήμου προς όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια του νησιού. Επίσης θα κληρώσει 55 αθλητικές φόρμες προς σε μια προσπάθεια τόνωσης του ενδιαφέροντος για τον αθλητισμό.

Τους αγώνες που θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης, διοργανώνει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου, την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Χίου – Σάμου, τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Μυτιλήνης.