Ρεβάνς στον τουρισμό θέλει η Κάλυμνος

Ρεβάνς στον τουρισμό θέλει η Κάλυμνος

Ρεβάνς στον τουρισμό θέλει η Κάλυμνος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 312 ΦΟΡΕΣ

Η τουριστική κίνηση μπορεί να σημείωσε μείωση τους μήνες αιχμής αλλά η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμη για την Κάλυμνο. Το γεγονός ότι ξεκινούν οι αφίξεις των αναρριχητών στο νησί δίνει ελπίδες σε όσους ασχολούνται με τον τουρισμό για ανάκαμψη κίνησης αλλά και των εσόδων.

Στην εξέλιξη της φετινής σεζόν και όχι μόνο, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλύμνου κ. Δημήτρης Διακομιχάλης μιλώντας στον “Sky” Ρόδου.

«Με τις αφίξεις των αναρριχητών προσδοκούμε να καλύψουμε τις απώλειες που είχαμε στην αιχμή της σεζόν», δήλωσε ο κ. Διακομιχάλης.

Ο δήμαρχος με αφορμή σύσκεψη στο υπουργείο Τουρισμού αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του κ. Κόνσολα στη θέση του υφυπουργού και τόνισε πως θα κάνει τη διαφορά.

«Πιστεύω ότι ο Μάνος Κόνσολας όχι μόνο στην Κάλυμνο αλλά σε όλη τη χώρα με την παρουσία του στο υπουργείο Τουρισμού θα κάνει τη διαφορά», είπε. Στο πλαίσιο της συνάντησης στο υπουργείο Τουρισμού τέθηκαν οι βάσεις ώστε οι εταιρείες κρουαζιέρας να περιλάβουν την Κάλυμνο στα προγράμματά τους από το καλοκαίρι του 2020.

Σε αυτό φαίνεται να συμφωνεί, όπως είπε ο δήμαρχος Καλύμνου, και ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων κ. Θεόδωρος Κόντες.

Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση ο κ. Διακομιχάλης αναφέρθηκε και στον καταδυτικό τουρισμό.
Τα προβλήματα που εμποδίζουν την υλοποίηση των σχεδίων που υπάρχουν θα ξεπεραστούν, όπως τόνισε ο δήμαρχος, με νομοθετική ρύθμιση.

«Το θέμα θα έρθει στη Βουλή και το μεγάλο ζήτημα του καταδυτικού τουρισμού που είναι ταυτισμένο με την ιστορία της Καλύμνου θα αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που πρέπει», δήλωσε και πρόσθεσε πως η δημιουργία υποθαλάσσιου πάρκου θα δώσει το έναυσμα να δημιουργηθούν σχολές αυτοδυτών καθώς και άλλες δομές στο νησί.

Σε συνεργασία του δήμου Καλύμνου και του υπουργείου Τουρισμού θα διοργανωθεί στο νησί διεθνές συνέδριο για τον καταδυτικό τουρισμό.

Είναι σημαντικό επίσης, όπως τόνισε ο δήμαρχος, ότι θα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού το αναρριχητικό φεστιβάλ.

Βούληση της δημοτικής αρχής Καλύμνου είναι και η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους τομείς δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην καθημερινότητα που διαμορφώνει την εικόνα του νησιού σε κατοίκους και επισκέπτες.

Επίσης σημαντικό για τη δημοτική αρχή Καλύμνου είναι η ίδρυση τμήματος Μηχανικών στο πλαίσιο λειτουργίας της ΑΕΝ θέμα που ο κ. Διακομιχάλης συζήτησε με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη παρουσία του βουλευτή κ. Βασίλη Υψηλάντη.

Ο κ. Διακομιχάλης, όπως τόνισε, θα ξεκινήσει μαραθώνιο ταξιδιών στα υπουργεία στην Αθήνα διεκδικώντας λύσεις σε προβλήματα.

Ο επόμενος στόχος, όπως τόνισε, είναι η βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καλύμνου.

Διαβάστε ακόμη

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα

Υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η Κατερίνα Βουρεξάκη- Ταμπουρατζή