Αγωνία για την τύχη των εταιρειών του Thomas Cook στη Γερμανία

Οι θυγατρικές του Thomas Cook Γερμανίας, Neckermann Reisen, Thomas Cook Signature, Öger Tours, Bucher Reisen και Air Marin δεν πραγματοποιούν κανένα πρόγραμμα μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει από τις 27 Σεπτεμβρίου κι έπειτα.

Παράλληλα, έχουν σταματήσει όλες οι πωλήσεις του Thomas Cook, ενώ το brand Aldiana δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις.

Εν τω μεταξύ, η αεροπορική εταιρεία του ομίλου, Condor, συνεχίζει το πρόγραμμα πτήσεων έως και τις 26 Σεπτεμβρίου για τους πελάτες του Thomas Cook, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό των πτήσεων.

Ο αερομεταφορέας έχει ζητήσει δάνειο με κρατική εγγύηση, ύψους 200 εκατ. ευρώ, το οποίο εξετάζεται από την κυβέρνηση. Η Έσση έχει υποσχεθεί να στηρίξει τον αερομεταφορέα, ενώ υπάρχει και στήριξη από άλλους τουρ οπερέιτορ.

Για παράδειγμα, η Alltours αναφέρει σε επιστολή της ότι επιθυμεί να στηρίξει την Condor από όλες τις πλευρές, ώστε να διατηρηθούν τα προγράμαμτα πτήσεων, καθώς και ο αερομεταφορέας στη γερμανική αγορά. 

Ωστόσο, οι εταιρείες εργάζονται ήδη στην κατεύθυνση αντικατάστασης των πτητικών τους προγραμμάτων σε περίπτωση κατάρρευσης της Condor. Η ένωση Γερμανών τουρ οπερέιτορ, DRV, μαζί με τους φορείς ASR και VUSR, είχαν απευθύνει επανειλημμένως έκκληση στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο να δημιουργήσουν συστήματα ασφάλισης για τις αερομεταφορές.

Η Condor πετά επί πολλά χρόνια με κερδοφορία. Το οικονομικό έτος 2017/18 τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 43 εκατ. ευρώ και στη φετινή χρονιά που κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει αύξηση εσόδων.

Πηγή: tornosnews.gr