Θα καταβληθούν από τον Δήμο Ρόδου οι οφειλές στους εργαζόμενους της πρώην ΔΕΚΡ

Το αργότερο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δόση του πόσου που θα λάβουν εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΚΡ και αορίστου χρόνου του Δήμου της Ρόδου, έπειτα από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, η οποία έπρεπε να είχε καταβληθεί από τον περασμένο Μάρτιο!

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται συνολικά για ποσό 2 εκατομμυρίων 350 χιλιάδων ευρώ, το οποίο πρέπει να καταβληθεί για αποδοχές, επιδόματα και δικαιώματα εργαζομένων της πρώην ΔΕΚΡ και ορισμένων υπαλλήλων αορίστου χρόνου, έπειτα από συμβιβαστική λύση που αποφάσισαν οι δύο πλευρές, οι εργαζόμενοι και το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, αφού το αρχικό ποσό των απαιτήσεων ήταν αρκετές φορές μεγαλύτερο μια και επρόκειτο για διεκδικήσεις χρόνων.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε εισαχθεί αρχικά στο δημοτικό συμβούλιο στα τέλη του περασμένου χρόνου και ακολούθησαν…θυελλώδεις συνεδριάσεις του οργάνου ενώ ήταν και νομικά περίπλοκο.

Τελικά, οι δύο πλευρές, κρίνοντας ότι θα έμπαιναν σε μία ατέρμονη διαδικασία με κίνδυνο μεγάλης ζημίας για τη μία ή την άλλη, ήρθαν σε συμβιβαστική λύση, την οποία είχαν προτείνει οι εργαζόμενοι οι οποίοι παραιτήθηκαν από ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό.

Η πρώτη δόση, λοιπόν, λένε οι πληροφορίες, έπρεπε να είχε καταβληθεί τον περασμένο Μάρτιο δεδομένου ότι η απόφαση του δ.σ. είχε ληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο.

Ωστόσο, μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει και το πρώτο που έκριναν οι εργαζόμενοι ήταν ότι έπρεπε να ενημερώσουν το νέο Δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Χθες, λοιπόν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου, κ. Φώτης Μπακίρης και ο Πρόεδρος των εργαζομένων στην καθαριότητα κ. Γιάννης Ντελλάκης, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο των τελευταίων κ. Απόστολο Γκατζιό, είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο, παρουσία μάλιστα τόσο του νομικού συμβούλου του Δήμου κ. Θόδωρα Παπαγεωργίου όσο και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τηλέμαχου Καμπούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος αφού είχε την ανάλογη ενημέρωση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, ότι πρόκειται για αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και έχει καθυστερήσει η καταβολή της πρώτης δόσης για μήνες, έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να κάνουν την απαραίτητη διαδικασία-αφού σταλεί και σχετικό έγγραφο από τον κ. Παπαγεωργίου-και το θέμα αναμένεται να διευθετηθεί το προσεχές διάστημα, το αργότερο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι μία αναπροσαρμογή στον προϋπολογισμό, διαδικασία όμως που είναι συνήθης.