Χρεοκόπησε και ο Thomas Cook Γερμανίας…

Χρεοκόπησε και ο Thomas Cook Γερμανίας…

Χρεοκόπησε και ο Thomas Cook Γερμανίας…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1109 ΦΟΡΕΣ

Και ο γερμανικός βραχίονας του Thomas Cook, Thomas Cook GmbH και Neckerman, τέθηκε πριν από λίγο σε κατάσταση αφερεγγυότητας.

Η διοίκηση της εταιρίας, κατέβαλλε αγωνιώδεις προσπάθειες να διασώσει την εταιρία, αλλά τελικά πριν από λίγο κατατέθηκε στο δικαστήριο αίτηση για πτώχευση, προκειμένου να αναδιοργανωθεί η εταιρεία.

Στις εταιρείες που μπαίνουν σε καθεστώς πτώχευσης περιλαμβάνονται οι Neckermann Reisen, Air Marin, Bucher Reisen και Öger Tours. Σχεδόν 1.200 θέσεις εργασίας επηρεάζονται μόνο στο Oberursel της Έσσης.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη είχε κυκλοφορήσει σε στενό κύκλο από νωρίς σήμερα το πρωί, αν και χθες το βράδυ, η διοίκηση της εταιρίας, είχε ανακοινώσει σε στενό κύκλο την παράταση της ζωής της μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, ώστε να υπάρξει χρόνος για διαπραγματεύσεις με δυνητικούς επενδυτές.

Όπως είχε ανακοινώσει από χθες η διοίκηση της εταιρίας στην επίσημη ιστοσελίδα, «Η γερμανική διοίκηση βρίσκεται σε εντατικές συνομιλίες με δυνητικούς δανειστές και όλα τα αρμόδια διοικητικά όργανα στο Βερολίνο και στο Βισμπάντεν, προκειμένου να διευκολυνθεί η συνέχιση της λειτουργίας της Thomas Cook GmbH».

«Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την διάσωση της εταιρείας μας. Το οφείλουμε αυτό στους πιστούς πελάτες μας, στους μακροχρόνιους επιχειρηματικούς μας συνεργάτες και σε όλους τους αφοσιωμένους υπαλλήλους μας», είπε η Stefanie Berk, Διευθύνωνουσα Σύμβουλος της Thomas Cook GmbH.

«Πολλοί από τους πιστούς συνεργάτες μας στους προορισμούς, όπως οι ξενοδοχειακές ομάδες, σηματοδοτούν επίσης την προθυμία να μας υποστηρίξουν», συνέχισε αναφερόμενη στις προσπάθειες των ξενοδόχων σε Τουρκία, Ελλάδα και Ισπανία να συμβάλλουν οικονομικά, αλλά και στην κυβέρνηση της Τουρκίας.

Και κατέληγε η χθεσινή ανακοίνωση: «Σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, η διοίκηση θεωρεί ότι θα αναγκαστεί να καταθέσει πτώχευση για τις εταιρείες Thomas Cook GmbH, Thomas Cook Touristik GmbH, Bucher Reisen & Öger Tours GmbH και ενδεχομένως και άλλες εταιρείες».

Η ανακοίνωση

Πριν από ελάχιστα λεπτά αναρτήθηκε και η επίσημη ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής: «Οι εντατικές συζητήσεις κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών με τους στρατηγικούς και οικονομικούς επενδυτές, μακροπρόθεσμους εταίρους και τους συνεργάτες διανομής, έδειξαν ότι η γερμανική εταιρία, μέλος της Thomas Cook με τα εμπορικά σήματα της Neckermann Reisen, Öger Tours και Bucher Travel, έχει την δυνατότητα να επαναλειτουργήσει κανονικά στο μέλλον.

Παρόλα αυτά, η εταιρία σήμερα αναγκάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευση, ώστε να απαγκιστρωθεί από περίπλοκους χρηματοοικονομικούς δεσμούς και τις ενδεχόμενες υποχρεώσεις του αφερέγγυου βρετανικού Thomas Cook Group. Ως εκ τούτου, γνωστοποιούμε ότι υποβλήθηκε σήμερα αίτηση πτώχευσης, που αποτελεί προϋπόθεση για την αναδιοργάνωση μέσω νομικής διαδικασίας.

Το δικαστήριο αναμένεται να διορίσει σήμερα έναν έμπειρο εκκαθαριστή για να επιβλέψει την επαναλειτουργία της επιχείρησης μέσα από τις διαδικασίες της πτώχευσης.

Από σήμερα υπάρχει εντατική επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών, το Reisinsolvenzversicherer και άλλους εταίρους, με σκοπό να διευκολυνθεί η ομαλή επιστροφή των τουριστών. Οι εμπλεκόμενοι πελάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πάροχο υπηρεσιών KAERA, τηλέφωνο 06172/99761123, www.kaera-ag.de, για πληροφορίες».

Πηγή: money-tourism.gr

Διαβάστε ακόμη

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό

Επανασυστήνεται η Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού

Στις τρεις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε ξενοδοχειακές επενδύσεις η Ελλάδα το 2023