Η ΕΛ.ΑΣ. μας

Γράφει η Μαίρη Παπανδρέου

Η Ελληνική Αστυνομία «ΕΛ.ΑΣ.», αναγνωρίζεται διεθνώς, ως μία από τις τρείς καλύτερες Αστυνομίες του κόσμου. Με τη σημερινή μας Κυβέρνηση Μητσοτάκη, είδαμε επιτέλους την Αστυνομία μας, να δρα, χωρίς πολιτικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις άνωθεν και να εκτελεί τα υψηλά της καθήκοντα, με απόλυτη επιτυχία, όπως οι εξαρθρώσεις παράνομων και εγκληματικών συμμοριών, που έγιναν καθημερινές επιτυχείς δραστηριότητες, αθόρυβα και αποτελεσματικά.

Δεν είναι απλώς, επιτυχείς οι εκβάσεις των δραστηριοτήτων της ΕΛ.ΑΣ., αλλά είναι αξιοθαύμαστη και η συμπεριφορά των Αστυνομικών, που πολλές φορές θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, για να προστατεύσουν τους έννομους πολίτες και τις περιουσίες ατόμων ή του κράτους. 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και απρόσμενα συγκινητική η στάση των Αστυνομικών μας στα Εξάρχεια, όταν εκκένωσαν τα εκπληκτικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς, κτήρια ιδιωτών ή φορέων, όπως η πρώην Γερμανική Σχολή κ.α. που βρίσκονταν επί χρόνια υπό κατάληψη και καταστρέφονταν.

Οι έννομοι και χρηστοί πολίτες, νιώθουν αυτή την πλούσια αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά, «ιδιοκτησία» όλων των νομοταγών πολιτών, καθώς αποτελούν ζωντανά μνημεία της ιστορίας της χώρας μας και στην προκειμένη περίπτωση, της πρωτεύουσας του κράτους μας.

Με πραγματική συγκίνηση, παρατηρήσαμε τη διαδικασία εκκένωσης αυτών των πανέμορφων κτηρίων, που αποτελούν πραγματικό κόσμημα της πρωτεύουσας, και οι καταληψίες είχαν μετατρέψει σε βρομερούς σκουπιδότοπους και άντρα παρανομίας και διακίνησης ουσιών. Οι Αστυνομικοί μας, χωρίς άσκοπες και άστοχες φωνασκίες, έβγαλαν έξω από τα κτήρια τους καταληψίες και η στάση τους απέναντι στους παρανομούντες, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.

Είδαμε στο σχετικό βίντεο στις ειδήσεις,  τους Αστυνομικούς μας, να προσφέρουν καρέκλες και να βοηθούν γυναίκες με προφανή κινητικά προβλήματα, να καθίσουν. Είδαμε ακόμα να δίνουν μπουκάλια με νερό σε αυτούς που κάθονταν στα ρείθρο των πεζοδρομίων.

Ακόμα πιο συγκινητική η αντιμετώπιση των αστυνομικών μας, προς τα παιδιά, καθώς με πατρική τρυφερότητα, έσκυβαν πάνω τους με μια καθησυχαστική λέξη, ένα ήρεμο βλέμμα, ένα χαμόγελο, λίγο νερό, ιδιαίτερα μάλιστα προς τα παιδιά που ήταν ασυνόδευτα.

Πόσοι θεατές και τηλεθεατές, πρόσεξαν αυτούς τους ξεχωριστούς αστυνομικούς μας; Πόσοι από εμάς, ένιωσαν υπερήφανοι για την ΕΛ.ΑΣ. και πόσοι από μας, αισθάνθηκαν την ανάγκη να τους πουν: «Είμαστε υπερήφανοι για σας. Σας ευχαριστούμε».