Έκτακτο: Τουρίστρια έπεσε σε χαντάκι βάθους επτά μέτρων στην Ακρόπολη της Λίνδου

Έκτακτο: Τουρίστρια έπεσε σε χαντάκι βάθους επτά μέτρων στην Ακρόπολη της Λίνδου

Έκτακτο: Τουρίστρια έπεσε σε χαντάκι βάθους επτά μέτρων στην Ακρόπολη της Λίνδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 15296 ΦΟΡΕΣ

Στήθηκε επιχείρηση για την διάσωσή της

Ένα ακόμη απίστευτο -αλλά πέρα για πέρα αληθινό- περιστατικό συνέβη σήμερα το απόγευμα στη Λίνδο.

Βρετανίδα επισκέπτρια, περίπου 40 ετών, έπεσε σε περίκλειστο χώρο που βρίσκεται έξω ακριβώς από τα τείχη της Ακρόπολης, με αποτέλεσμα να υποστεί σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κατάγματα στο ισχίο και σε άλλα σημεία του σώματός της!

Από την πρώτη στιγμή κλήθηκε από τους ντόπιους τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, όσο και το ΕΚΑΒ, άνδρες των οποίων έστησαν ολόκληρη επιχείρηση αρχικά για την μεταφορά στα στενά σοκάκια του οικισμού φορείου και των υπόλοιπων αντικειμένων που ήταν απαραίτητα για την ανέλκυση της τραυματισμένης από το χαντάκι βάθους τουλάχιστον επτά μέτρων και στη συνέχεια τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Ρόδου.



Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στη «Ροδιακή», η «κοπέλα ήταν μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδάκια. Μάλλον πήγαν να βγάλουν φωτογραφίες μέσα στην Ακρόπολη, έχασε την ισορροπία της και έπεσε προς τα πίσω σε ένα χαντάκι. Έκλαιγε συνέχεια από τους πόνους, ενώ το πιο συγκλονιστικό ήταν το κλάμα των δύο μικρών παιδιών της τα οποία προφανώς φοβήθηκαν για τη ζωή της μητέρας τους».

Όσο για το πώς συνέβη, οι ίδιοι μάρτυρες σημείωσαν ότι «δεν υπάρχει κάποιο προστατευτικό, ούτε κάποια προειδοποιητική πινακίδα. Πρόκειται στην ουσία για ακάλυπτο χώρο μέσα στον αρχαιολογικό χώρο βάθους 7-8 μέτρων. Εκεί παλιότερα βρισκόταν η σκάλα που οδηγούσε στον ναό της Λινδίας Αθηνάς. Από την μια πλευρά έχει μπαζωθεί από την άλλη όμως είναι κενό. Δεν έχουν μπει ούτε προστατευτικά κολωνάκια τουλάχιστον. Λίγο απρόσεκτος να είσαι είναι πολύ εύκολο να πέσεις μέσα».


Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού και τον Απρίλιο του 2017 μια ηλικιωμένη τουρίστρια είχε τραυματιστεί με πανομοιότυπο τρόπο και για καλή της τύχη υπήρχε εντός της Ακρόπολης, ένα γκρουπ Γάλλων πυροσβεστών οι οποίοι της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ να την παραλάβει.

Ακόμη και σήμερα ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος, ένας από τους τρεις δημοφιλέστερους στην Ελλάδα και με χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, δεν διαθέτει ούτε γιατρό, ούτε καν φορείο, ενώ το πολυδύναμο ιατρείο της Λίνδου που είχε εγκαινιαστεί πριν από μια και πλέον δεκαετία μετ’ επαίνων έχει μόνο έναν αγροτικό γιατρό για λίγες ώρες.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το μηχανοκίνητο φορείο – αυτοκινητάκι που υπήρχε στην Ακρόπολη για τέτοιες περιπτώσεις βρίσκεται ακόμη και σήμερα εκτός λειτουργίας, ενώ την τραυματισμένη γυναίκα μετέφεραν σήμερα μέσα στα στενά σοκάκια του χωριού, μέχρι την πλατεία όπου περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, πάνω σε τρίκυκλο (βλ. φώτο)!

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου